Kako bi svoj rad približio svojim sadašnjim, ali i budućim korisnicima, Dječji vrtić „Petrinjčica“ je tradicionalno u svim svojim prostorima održao Dan otvorenih vrata.

Naime, svake godine, u sklopu upisa djece u novu pedagošku godinu, Dječji vrtić „Petrinjčica“ u svim svojim prostorima otvara vrata građanima, odnosno roditeljima, djedovima i bakama i svima onima koji su njihovi dosadašnji, ali i budući korisnici i u suradnji s udrugama, ustanovama i pojedincima priređuje različite edukativne aktivnosti, pojasnila je ravnateljica vrtića Nataša Vidović na Danu otvorenih vrata u objektu Slap.

 

„U sklopu tih aktivnosti svi koji žele i koji su potencijalni naši korisnici mogu taj dan doći i družiti se s nama. Po objektima se organiziraju različite aktivnosti i to uglavnom uvijek u suradnji s određenim ustanovama ili udrugama. Ovisno o tome gdje roditelji žele upisati svoje dijete, mogu doći i direktno sudjelovati u odgojno – obrazovnom procesu, ali i vidjeti kako i na koji način mi sudjelujemo u tim aktivnostima. Naravno da u jednom danu ne mogu vidjeti cjelokupno stanje i kako se odvija naš rad, ali mogu biti barem dio onog malog segmenta koji mi inače provodimo tijekom čitave godine“, rekla je Vidović koja se zahvalila svim sudionicima, a posebno gradonačelniku Petrinje Darinku Dumboviću koji redovito, za vrijeme Dana otvorenih vrata, posjeti Dječji vrtić „Petrinjčica“.

VEZANE VIJESTI
PETRINJA Počeo s radom logopedski kabinet, knjižnici dodatan prostor za knjige

„Možemo biti zadovoljni jer smo prije svega otvorili vrata našeg vrtića kako bi pokušali iskomunicirati potrebe obitelji koje imaju djecu, a mjesto u vrtiću je zasigurno  jedna od tih potreba. Kao grad, možemo biti zadovoljni i gledajući sve ono što je učinjeno unazad 4- 5 godina, koliko smo napravili koliko smo povukli i koliko ćemo tek povući financijskih sredstava. Radi se o velikim ciframa. Možemo krenuti od vrtića u čiju smo energetsku obnovu uložili gotovo pet milijuna kuna, sada apliciramo novi vrtić u Češkom selu vrijedan oko 7 milijuna kuna. To je jedna mala društvena infrastruktura koja je dobro došla“, kazao je Dumbović.

VEZANE VIJESTI
Sjećanje na hrvatske branitelje poginule na području Kotar šume

Podsjetio je kako je Petrinja dobila status grada prijatelja djece, a cilj je taj status održati i unaprijediti standard te djeci osigurati još više kvalitetnijih prostora za igru i učenje. Tome će svakako pridonijeti i vrtić u Češkom selu, ali i novo igralište u objektu Slap vrijedno 150 tisuća kuna. Budući da upisi traju do 18. svibnja, ravnateljica i gradonačelnik su apelirali na sve roditelje da se prijave na vrijeme kako bi svojoj djeci mogli osigurati mjesto u vrtiću.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here