Počela 19. Planinarska kestenijada na Hrastovičkoj gori

U planinarskom domu Matija Filjak na Hrastovičkoj gori počela 19. Planinarska kestenijada koja je okupila 34 planinarska društva

1865

Doživjeti Petrinju u dane Festivala kestena znači rekreirati se uz pješačenje Hrastovičkom gorom, brati kestene u obližnjim šumama, upoznati povijest ovoga grada te kušati petrinjske delicije i upoznati običaje. A sve se to može u sklopu Planinarske kestenijade koja je otvorena u planinarskom domu Matija Filjak na Hrastovičkoj gori. Organizator 19. Kestenijade je HPD Zrin Petrinja, a predsjednik Vladimir Kaurinović naglasio je da se okupilo 34 planinarska društva: “Imali su sportske animatore, imaju glazbu i voditeljicu programa, a tu su i naši OPG-ovci. Prije Kestenijade imali smo radnu akciju uređenja doma, okolice, Vrta osjetila da napravimo prostor koji će primiti ovih oko 1.000 ljudi danas.”

VEZANE VIJESTI
FOTO/VIDEO Održana 20. Kestenijada u Petrinji

Organizacijom, atmosferom i vremenskim prilikama zadovoljan je i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović: “Dragi prijatelji grada Petrinje i sva planinarska društva koja su danas došla pokazali su kako je to jedna dobra kvalitetna sinergija prirode i čovjeka. Kada je čovjek u prirodi u liku planinara koji sigurno znaju što to je i kada organiziraju jednu predivnu feštu koja daje poruku tradicije i svega onoga što planinarski dom ima. Kada smo lupili temelje planinarskog doma, znali smo da on ima svoju budućnost. Uz ovaj naš poznati vidikovac kroz koji želimo dati poruku što je tradicionalno, što smo mi kao neki klinci prošli, vidjeli pola Hrvatske. Želimo u sljedećoj godini završiti vidikovac i biti jedna turističko-gospodarska destinacija koja obnavlja tradicijske vrijednosti i sve ono što priroda ima. Kad pogledamo Kestenijadu, sve ove vrijedne ljude, OPG-ovce, na kraju i ove neke klince, mlade planinare, to ostaje u krvi i treba živjeti s prirodom.”

VEZANE VIJESTI
Zemni ostaci Zrinjana položeni u kriptu

Dumbović je zahvalio svima, a najviše svim planinarima koji su ove godine došli na Planinarsku kestenijadu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here