Na željezničkom kolodvoru u Karlovcu, u jednom od željezničkih vagona teretnog vlaka koji je prometovao na relaciji Beograd – Rijeka, jučer je u kontejneru za prijevoz bitumena, pronađena jedna osoba dok je u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora u naselju Drežnik zatečeno još osam osoba, sve državljani Afganistana, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Također, u istom takvom kontejneru na željezničkom kolodvoru u Ogulinu zatečena su četiri državljana Afganistana i jedan državljanin Pakistana. Osobama je pružena liječnička pomoć te nitko od njih nije zadobio ozljede.

Tijekom postupanja policijskih službenika sve zatečene osobe izrazile su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu. Punoljetne osobe prepraćene su u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite, a maloljetne osobe u odgovarajuće ustanove Centra za socijalnu skrb.

SHARE

Studentica Mateja Feljan rođena je 28. rujna 1991. godine i znatiželjna od djetinjstva s pisanjem prvih priča počela je još u osnovnoj školi. Pohađala je novinarsku grupu u kojoj se zaljubila u novinarstvo i na to gleda kao na preteču ‘pravom’ novinarskom poslu koji sada radi..

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here