Pokrenuta istraga protiv bivšega sisačkoga gradonačelnika Dinka Pintarića

392

Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv bivšega sisačkoga gradonačelnika Dinka Pintarića zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo sklapanja štetnog ugovora, objavljeno je na službenim stranicama DORH-a, a slučaj su danas kratko prokomentirali županijska državna odvjetnica, Pintarićev odvjetnik te gradonačelnica Siska. Pintarić je 2008. godine sklopio ugovor o izgradnji sportske dvorane koja još nije izgrađena pa se sumnja da je tako oštetio Grad Sisak za 96,8 milijuna kuna što je potvrdila i županijska državna odvjetnica u Sisku Jadranka Huskić…

VEZANE VIJESTI
Osumnjičen 25-godišnjak za pet provala počinjenih u Sisku

TON 

Na rješenje o provođenju istrage, obrana je odmah uložila žalbu izvijestio je Pintarićev odvjetnik Milenko Jakšić…

TON

Kako je navedeno na stranicama DORH-a, sumnja se da je ugovor o osnivanju i zakupu na pravo građenja za projektno financiranje sportske dvorane uz buduću strukovnu školu u Sisku potpisao iako je znao da je projekt nepotpun i da će ugovoreni iznos od 161 milijun kuna biti nedostatan za izgradnju dvorane. Osim toga, izgradnja sportske dvorane planirana je na mjestu bivšega gradskog odlagališta otpada, koje je prije početka gradnje trebalo odvesti, no troškovnik i projektna dokumentacija nisu obuhvaćali odvoz otpada, što je poskupilo projekt. Sumnja se da je gradonačelnik Pintarić znao da su ponude za izbor investitora radova izrađene na temelju manjkavog troškovnika te da ponuđena cijena izgradnje dvorane nije obuhvaćala te radove. Također se sumnja kako je znao da nije napravljen investicijski projekt s financijskom analizom njegove isplativosti ni financijska analiza je li grad iz planiranih prihoda mogao podmirivati obveze vezane uz taj projekt. Planirani iznos potrošen je na pripremne radove, uključujući odvoz otpada, te samo na dio ugovorenih radova na izgradnji sportske dvorane.
Pokretanje istrage prokomentirala je i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček…

VEZANE VIJESTI
Osmica na Neostaru bolja je i od sedmice na lotu!

TON 

Dodajmo kako su radovi na dvorani, čija se vrijednost u međuvremenu povećala na 225 milijuna kuna, zaustavljeni zbog nedostatka novca, izvođač radova – “Epsilon građenje” iz Zagreba raskinuo je ugovor za koji Grad Sisak dosad nije ništa platio te je u tijeku sudski proces.

(Hina) xssis yvkn

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here