Policajac istraživao krađu pa organizirao da žrtvu ponovno pokradu

Pod Uskokovom istragom našao se 32-godišnji policajac koji je osumnjičen da je, istražujući krađu u Palovcu kod Čakovca, otkrio da pokradeni muškarac u skrovištu u kupaonici drži još 3000 eura ušteđevine pa je organizirao kriminalce da mu i to ukradu!

USKOK je izvijestio da je zbog krađe u Pavlovcu proširio istragu pokrenutu 26. lipnja kojom je obuhvaćeno šest navodnih pripadnika zločinačke organizacije. Riječ je o dvojici 40-godišnjaka, 37-godišnjaku, 54-godišnjaku, 45-godišnjaku i 49-godišnjaku, dok je proširenjem istrage obuhvaćen i 32-godišnji čakovečki policajac!

Naime, iz USKOK-a  sumnjaju da je policajac iz PP Čakovec, od kraja rujna do 9. listopada 2018. godine, istražujući tešku krađu počinjenu 2015. ustvrdio kako žrtva, koja stanuje sama, u skrovištu u kupaonici čuva 3000 eura ušteđevine. Kako bi se okoristili ,policajac je svoja saznanja o plijenu podijelio s jednim od dvojice 40-godišnjih osumnjičenika koji je to prenio 37-godišnjaku i 54-godišnjaku.

Njih dvojica su zatim u noći na 9. listopada prošle godine provalili u kuću oštećenog te iz skrovišta u kupaonici ukrali kuvertu s 3000 eura. Pliijen su zatim međusobno podijelili s policajcem i 40-godišnjakom, dodao je Uskok, prenosi Hina.

Policajac je 30. listopada suspendiran s dužnosti zbog sumnji da je prodavao informacije do kojih je došao obavljajući službenu dužnost, a neslužbeno se doznaje da je riječ o pripadniku jedne nacionalne manjine koji je dotad često istican kao pozitivan primjer.

Izvor: USKOK/Hina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here