Policija bilježi nove prekršaje vozača na autocestama!

181

U posljednja 24 sata obavljen je očevid kod 44 prometne nesreće na području Zagrebačke županije. U deset prometnih nesreća dvije osobe su teško ozlijeđene, a osam lakše. Kod 34 prometne nesreće nastala je samo materijalna šteta.

U petak, 16. kolovoza zaustavljen je 59-godišnjak u osobnom automobilu VW Golf koji se kretao lijevom prometnom trakom istočnog kolnika autoceste A1, dionica čvor Jastrebarsko – čvor Zdenčina, u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom sjeveroistočno od oznake 18 km nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste te gustoći i situaciji u prometu (intenzivan promet, zaustavljena kolona vozila), zbog čega se nije uspio pravovremeno zaustaviti u konkretnim uvjetima. Tom prilikom, zbog takve vožnje, u kočenju je naletio prednjim dijelom vozila na stražnji dio osobnog automobila slovačkih nacionalnih oznaka, a koji se kretao ispred, istom prometnom trakom i u istom smjeru, te je u trenutku prometne nesreće, nakon kočenja, bio zaustavljen kao zadnji u zaustavljenoj koloni vozila.
Uslijed siline udarca, taj osobni automobil odbačen je unaprijed nakon čega je prednjim dijelom naletio na stražnji dio osobnog automobila marke Hyundai I30 zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnjak, u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen u koloni vozila zbog zaustavljenog vozila ispred sebe.
Odmah potom, na stražnji desni dio zaustavljenog Golfa naletio je, u izbjegavanju skretanjem u desno, prednjim dijelom osobni automobil rumunjskih nacionalnih oznaka, a koji se kretao lijevom prometnom trakom istočnog kolnika autoceste A1 u smjeru sjeveroistoka. Uslijed udarca, Golf je odbačen u lijevo, te je naletio na stražnji dio osobnog automobila njemačkih nacionalnih oznaka koji je odbačen u lijevo te je okrznuo metalnu zaštitnu odbojnu ogradu.
Odmah potom, na stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila rumunjskih nacionalnih oznaka naletio je Audi Q3 zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 60-godišnjakinja, a kretala se lijevom prometnom trakom istočnog kolnika autoceste A1 u smjeru sjeveroistoka.

VEZANE VIJESTI
PU SISAČKO-MOSLAVAČKA: Stanje u prometu za siječanj

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen je 59-godišnji vozač iz Golfa, a liječnička pomoć mu je pružena u Klinici za traumatologiju, a dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Isti dan zaustavljen je 36-godišnjak u osobnom automobilu VW Up karlovačkih registarskih oznaka, koji se kretao trakom broj dva izlaza s naplatne postaje Demerje u smjeru sjevera. Nakon plaćene usluge cestarine nastavio je vožnju u smjeru sjevera, nakon čega se polukružno okrenuo, iako ne smije dovodeći pri tom u opasnost i tijelo ljudi drugih sudionika u prometu. Nastavio je vožnju prilaznim kolnikom naplatnoj postaji Demerje, koji je razdjelnikom kolnika fizički odvojen od istočnog kolnika A1 i po kojem se promet odvija isključivo u smjeru sjevera. Nakon 800 metara vožnje u suprotnom smjeru  prednjim lijevim djelom vozila naletio je na prednji lijevi dio osobnog automobila austrijskih nacionalnih oznaka.
Od naleta VW Up odbačen je udesno kojom prilikom je u rotaciji udario u dvostruku metalnu ogradu.

VEZANE VIJESTI
STARI BROD: Posjekao oko 200 stabala, te ih izradio u metrice i ukrao

U  prometnoj nesreći teško je 36-godišnjak, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC Zagreb Protiv njega bit će podnesena odgovarajuća kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here