Policija ponovno građanima oduzimala oružje i ručne bombe

727

Sisačko-moslavačka policija na području Siska zabilježila je dva kaznena djela u posljednja 24 sata, te jedno na području Gvozda. Na kutinskom području u mjestu Gornji Brinjani policija je preuzela vrećicu punu 128 komada raznog streljiva zajedno s ručnom bombom.

Na sisačkom području policija je oduzela 46-godišnjem muškarcu vojnu pušku s optičkim ciljnikom i 45 komada streljiva što je nezakonito posjedovao. Do oružja je policija došla nakon obavljene pretrage doma i osobnog automobila naložene po sudskom nalogu.

VEZANE VIJESTI
HRVATSKI DAN NEPUŠENJA - Bez cigarete na 24 sata

Puška i streljivo su oduzeti, a 46-godišnjak će zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Od ostalih vijesti navodimo da su policijski službenici u utorak u mjestu Žažina oduzeli vozačku dozvolu 50-godišnjem recidivistu koji je pod zabranom i utjecajem alkohola od 1,99 promila upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija. Kako je recidivist, odnosno ponavljač prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom i utjecajem alkohola, uhićen je i do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju policijske postaje. Uz optužni prijedlog je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.

VEZANE VIJESTI
Osumnjičen 25-godišnjak za pet provala počinjenih u Sisku

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je od početka svibnja prošle do svibnja ove godine posjekao i ukrao 138 stabala hrasta, bukve, graba, trešnje i johe, čime je 69-godišnjeg vlasnika šume oštetio za oko 50.000 kuna u šumi na području Staro Selo Topusko.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here