Policija uhvatila provalnika u mljekomate

Osumnjičeni je 31. listopada uhvaćen u pokušaju provale u mljekomat u Zaprešiću na Trgu žrtava fašizma

142
Pixabay - Ilustracija

PU zagrebačka je izvijestila kako su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje deset kaznenih djela „teška krađa“ provaljivanjem od toga je jedna u pokušaju.

Naime, sumnja se da je 37-godišnjak tijekom listopada provaljivao u mljekomate na području Susedgrada, Velike Gorice i Trešnjevke. U četiri navrata (31., 26., 23. i 19. listopada) u Ulici Janka Grahora provalio je u mljekomat na način da je uporabom podesnog predmeta obijao vrata hladnjaka mljekomata ili lomio lokote te iz unutrašnjosti otuđivao novac. Također je u dva navrata došao do mljekomata u Ulici Dobriše Cesarića, gdje je 14. listopada uspio provaliti i otuđiti novac, a 29. listopada je pokušao provaliti. Nadalje, 26. listopada je u Ulici Gajnice provalio u mljekomat i lomljenjem lokota otuđio novac, a u Velikoj Gorici je 28. i 30. listopada u Ulici kralja Stjepana Tomaševića gdje je iz mljekomata otuđio metalnu kasu s novcem. A u noći s 29. na 30. listopada u Zagrebu, u Pakoštanskoj ulici prerezao lokot na mljekomatu i otuđio posudu s novcem.

VEZANE VIJESTI
ZAPREŠIĆ Dvojica mladića pretukla maloljetnika

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 10.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here