Portal Katastar.hr pušten u rad

Tijekom 30 dana probnog rada portal Katastar.hr zabilježio je više od 900 tisuća posjeta!

933

Danas, 11. lipnja, u Državnoj geodetskoj upravi svečano je u rad pušten portal Katastar.hr.

Portal su u rad pustili, u svojstvu izaslanika Vlade Republike Hrvatske, ministar uprave Lovro Kuščević i ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod.

Na svečanom puštanju u rad portala Katastar.hr nazočili su i državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja gđa. Dunja Magaš, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje g. Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva g. Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu g. Ivan Bubić, zamjenik Glavnog državnog odvjetnika g. Jozo Jurčević, pomoćnik ministra i ravnatelj Porezne uprave g. Božidar Kutleša, pomoćnica ministra pravosuđa gđa. Mirela Fučkar, pomoćnik ministra graditeljstva g. Zdravko Vukić, glavna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije gđa. Tina Markuš te brojni ostali uzvanici.

VEZANE VIJESTI
Kraj ministra Lovre Kuščevića? Ili odlazak, ili novi izbori!


Portal Katastar.hr na jednostavan način građanima daje uvid u katastarske i zemljišnoknjižne podatke, a već je u prvih 30 dana probnog rada zabilježio 900 tisuća pregleda

Portal Katastar.hr daje uvid u različite prostorne informacije na temelju trenutne lokacije, a glavni je cilj bio približiti već poznate informacije svim građanima na jednostavan i intuitivan način koristeći već objavljene servise razvijene od strane Državne geodetske uprave. Portal je prilagođen prikazu i na mobilnim uređajima i koristi lokaciju na kojoj se osoba nalazi kako bi u odnosu na tu lokaciju prikazala podatke o prostoru koje su od interesa za korisnika.

VEZANE VIJESTI
Državna geodetska uprava u Glini postavila kartozid

Ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., u svom je govoru naglasio kako je izradom novih i nadogradnjom postojećih informacijskih sustava i servisa Državne geodetske uprave, kao i ovim današnjim puštanjem u rad portala Katastar. hr omogućeno građanima Republike Hrvatske, tijelima državne uprave i jedinicama lokalne i područne samouprave, jednostavan pregled i dohvat podataka o nekretninama putem mrežnih usluga što doprinosi ostvarenju ciljeva Nacionalnog programa reformi Vlade Republike Hrvatske vezanih uz digitalno poslovanje i transparentnost podataka.

VEZANE VIJESTI
Povjerenstvo predložilo pokretanje kaznenog postupka protiv bivšeg ministra

Državna geodetska uprava ovim je portalom, na jednostavniji način, građanima omogućila uvid u katastarske podatke i podatke o zemljišnoknjižnom ulošku spajanjem na stranice uređene zemlje i sustav One-Stop-Shop.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here