Potpisan Sporazum o sufinanciranju projekta „Bolje čitam, bolje pišem, a još bolje govorim“

U SOS Dječjem selu Lekenik, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić potpisao je sa predstavnicima Općine Lekenik, Grada Gline i SOS Dječjeg sela Lekenik Sporazum o sufinanciranju projekta „Bolje čitam, bolje pišem, a još bolje govorim“...

458

U SOS Dječjem selu Lekenik, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić potpisao je sa predstavnicima Općine Lekenik, Grada Gline i SOS Dječjeg sela Lekenik Sporazum o sufinanciranju projekta „Bolje čitam, bolje pišem, a još bolje govorim“ – program rane detekcije i prevencije smetnji u govoru, pisanju i čitanju kod djece predškolskog i školskog uzrasta.

“Od 2014. zajednički provodimo ovaj projekt i mislim da on daje rezultate. Potrebe su velike – na području Općine Lekenik prođe oko 70-ero djece, a u Glini oko 90, znači ukupno kroz program prođe njih nešto više od 160.”

Ivo Žinić dodao je i kako županija sudjeluje u financiranju projekta sa 50.000 kuna, Općina Lekenik 30.000 kuna, grad Glina sa 25.000 kuna, dok SOS Dječje selo Lekenik sudjeluje sa stručnom pomoći i logistikom.

VEZANE VIJESTI
SISAK: Potpisan dodatak Ugovoru o sufinanciranju autobusnog linijskog cestovnog prijevoza putnika

“Želim da ovaj projekt u cijelom svom obujmu uspije, a ukoliko bude potrebno, u budućnosti ćemo izdvajati još veća sredstva za ovakve i slične potrebe.”

Direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, Mario Čović, istaknuo je kako se nada da će Županija uz pomoć ovakvih projekata i ljudi doći do glavnog cilja, a to je da dobije titulu ‘Prijatelja djece’.

“Ponekad je projekte lako započeti, ali imati ovakav kontinuitet je zaista hvalevrijedno. Ovo je veliki zalog za ono što nas u budućnosti čeka i ja se nadam da ćemo doći do onih ciljeva kada će Županija postati ‘Prijatelj djece’, odnosno smatram da mi to već i jesmo.”

VEZANE VIJESTI
Zajedničkim snagama otkupljena "Kuća hrvatske himne"

Ivica Perović, načelnik Općine Lekenik najavio je skoru mogućnost financiranja sličnih projekata u području socijale putem ESIF fondova.

“Smisao cijele priče je da se djeci omogući da zaista bolje govore, čitaju i pišu, što nam je izuzetno bitno za djecu predškolske dobi, čime se rijetke lokalne jedinice, ali i županije mogu pohvaliti. Volio bih da se, kako je i najavljeno na razini Ministarstva, od jeseni uvede produženi boravak za djecu 1. i 2. razreda osnovne škole.”

VEZANE VIJESTI
Tradicionalan blagdanski prijam Sisačko-moslavačke županije

Uz smanjenje cijene dječjeg vrtića u gradu Glini, gradonačelnik Stjepan Kostanjević rekao je kako se već sljedeće godine planira osiguravanje besplatnog vrtića svim polaznicima.

“Ovim programom smo osigurali ne samo mladima, nego i njihovim roditeljima da za pomoć ne moraju odlaziti u druge gradove i županije, već da ta stručna pomoć bude osigurana u Glini. Ako bude potrebno, osigurat ćemo i dodatne sate.” – zaključio je Kostanjević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here