Potpisan Ugovor za izgradnju vodoopskrbe naselja Taborište, Hrastovica i Donja Budičina

Već u sljedećih nekoliko dana trebali bi započeti radovi na dionici koja izlazi iz Petrinje kraj Radićeve ulice i dolazi do križanja za Hrastovicu, a koji bi trebali završiti do kraja ove godine

566

U Maloj vijećnici Grada Petrinje danas, 14. kolovoza, potpisan je Ugovor za izgradnju vodoopskrbe naselja Taborište, Hrastovica i Donja Budičina.

Godišnji ugovor o izvođenju radova na izgradnji vodoopskrbe naselja Taborište, Hrastovica i Donja Budičina za 2019. godinu potpisali su Zoran Zechner, direktor Privrede d.o.o. i Zlatko Jagarčec, direktor tvrtke GRADEX & CO iz Zaboka.

“Okvirni sporazum za ukupnu investiciju vrijednu 19,5 milijuna kuna ima rok od 24 mjeseca i obuhvaća izgradnju 13,2 kilometra mreže sa 280 kućnih priključaka. U ovoj godini predviđena je realizacija od 2,2 kilometra mreže i 50 kućnih priključaka ukupne vrijednosti 4 milijuna i 250 tisuća kuna. Riječ je o dionici koja izlazi iz Petrinje kraj Radićeve ulice i dolazi do križanja za Hrastovicu. Rok za izvršenje radova je 90 dana, odnosno do kraja godine, a financirat će se od strane Hrvatskih voda iz redovnog plana upravljanja vodama 80 posto iznosa, dakle 3,4 milijuna kuna, a Privreda će iz sredstava za kapitalne investicije osigurati preostalih 20 posto, dakle 850 tisuća kuna. Uspješnom realizacijom ove faze ugovora moći ćemo se kandidirati kod Hrvatskih voda za uvrštenje u Plan upravljanja vodama za 2020. godinu kada želimo pristupiti idućoj fazi izgradnje”, poručio je direktor Privrede d.o.o. Zoran Zechner.

VEZANE VIJESTI
Brza cesta za brži razvoj petrinjskog kraja

Najpovoljniju ponudu za izvođenje radova dala je tvrtka GRADEX & CO iz Zaboka.

Još jednim projektom usmjerenim na poboljšanje standarda Petrinjaca zadovoljan je domaćin potpisivanja Ugovora- gradonačelnik Darinko Dumbović:

“Komunalna infrastruktura je prioritet Petrinjaca. Ovo je investicija koja će prije svega veseliti one koji nisu dosad imali vodu, došao je red i na njih. Uspjeli smo napraviti građevinsku dozvolu, to smo aplicirali i nadam se da ćemo u sljedećoj godini u onim sredstvima Hrvatskih voda u omjeru 80:20 ovaj ostali dio riješiti. Zahvaljujem svima i u Gradskom vijeću koji su imali sluha. Ono što očekujem od Privrede, izvođača, nadzora i svih onih koji su uključeni u ovaj projekt je da ga rade savjesno i prema svim tehničkim standardima i minimalnim i ostalim uvjetima kako bi bili svi skupa zadovoljni. Kod radova u gradu Petrinji uvijek su problem rokovi, pa ćemo na tome inzistirati i biti strogi. Građani Petrinje očekuju da to napravimo korektno, profesionalno i da ta jedna sinergija Grada Petrinje, Privrede, izvođača i nadzora donese rezultat koji će biti u interesu svih u ova 24 mjeseca. Ono što nas u budućnosti čeka to su Brest i Mala Gorica, velika investicija, izdali smo i imamo građevinsku dozvolu, očekujemo uskoro i taj natječaj kako bismo u financijski plan projekcije Hrvatskih voda ušli što prije.”

VEZANE VIJESTI
Ekskluzivno u emisiji Aktualno: Dumbović podnio kaznenu prijavu zbog prljave izborne kampanje - VIDEO

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here