Potpisani ugovori o javnim uslugama o obavljanju geodetsko katastarskih usluga

1027

Državna geodetska uprava je za geodetsko katastarske usluge u svrhu izrade katastra nekretnina na području 22 katastarske općine na području Hrvatske osigurala 29,2 milijuna kuna.

Vrijednost ugovorenih radova je 80,4 milijuna kuna, a preostala sredstva osigurat će jedinice lokalne samouprave u iznosu 43,2 milijuna kuna te županije u iznosu osam milijuna kuna. Ovo je prvi puta da se provode postupci za provođenje izmjera već u mjesecu srpnju, pojasnio je ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek:

Temeljem potpisanih ugovora sa devet tvrtki koje su putem javnog natječaja dobile posao izvođenja usluga obavit će se katastarska izmjera na području 49.483 hektara te će obuhvatiti 112.208 katastarskih čestica. Jedna od tvrtki koja je dobila posao je Geo-grupa iz Zagreba, a njezin direktor Željko Perić pojasnio je što sljedi nakon potpisivanja ugovora:

Navedenim aktivnostima Državna geodetska uprava doprinosi mjerama predviđenim Nacionalnim programom reformi Vlade Republike Hrvatske za 2017. godinu vezanim uz unapređenje sustava katastra i zemljišnih knjiga. Jedna od mjera unapređenja sustava prema navedenom Nacionalnom programu reformi je i „Program katastarskih izmjera te osnivanja i obnove zemljišnih knjiga“ pri čemu se osobito treba imati u vidu okolnost da je od ukupne površine teritorija RH gotovo 71% javno vlasništvo.
Navedene katastarske izmjere nastavak su napora Državne geodetske uprave da se učini daljnji iskorak u sređivanju evidencije katastra i zemljišne knjige, stvaranja preduvjeta za održivo planiranje prostora te ukupni razvitak Republike Hrvatske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here