PP Petrinji odlikovanje za junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu

S viješću se pohvalili na prijemu kod petrinjskog gradonačelnika u povodu Dana policije

542

U povodu Dana policije i blagdana sv. Mihovila, njihovog nebeskog zaštitnika, gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović organizirao je 30. rujna prijem za policijske djelatnike u prostorijama Male vijećnice Grada Petrinje. Na prijemu su nazočili aktivni i pričuvni policajci, predstavnici Policijske postaje Petrinja te predstavnici Ratne policije Petrinja.

Čestitajući im njihov dan, gradonačelnik Dumbović je istaknuo kako je policija, uz brojne hrvatske branitelje, dala veliki obol u stvaranju domovine te kako se s ponosom treba sjetiti i svih onih kojih danas više nema i odati im dužnu počast i pijetet.

„Znam da danas policija ima jednu posebnu ulogu i zadatak u kojem je izvukla onu energiju, znanje i ljubav prema domovini od svojih prethodnika. Sve to se iz policije u Domovinskom ratu, kao jednog pričuvnog sastava, pretočilo u današnji aktivan sastav. U posljednjih dvadeset i nešto godina aktivni policajci i zapovjednici dali su nam ono što je najvažnije, jednu ogromnu sigurnost. Također su, s onima koji su danas u pričuvi, dali do znanja što znači čuvati grad i imati ljubav prema gradu i u miru. Sigurnost nam je svima najvažnija, a to ste vi uzeli u svoje ruke. Kada pogledam koliko pomažete gradu i u mnogim manifestacijama, vi ste ustvari meni kao gradonačelniku i mojim zamjenicima postali „desna ruka“ i na tome vam se zahvaljujem“.

VEZANE VIJESTI
Petrinjske mažoretkinje dvostruke državne prvakinje

Gradonačelniku se na prijemu zahvalio načelnik Policijske postaje Petrinja Miroslav Tonec.

„Protekle smo godine svi skupa puno radili. Mi smo oduvijek tu da služimo građanima, i gradska uprava i mi i vi koji ste prije služili, znamo jako dobro da smo u službi građana i da smo njima na raspolaganju. Ne smijemo zaboraviti koliko nam u svakodnevnom radu pomažu građani, kod otkrivanja kaznenih djela, ali i rješavanja prekršajne problematike. Prošle godine je Petrinja bilo specifičan grad po broju nestanaka osoba gdje su nas građani zaista iznenadili u pomoći pri pronalasku tih osoba. Kada se medijima obratimo za pomoć, nakon toga zaista dobivamo jako puno poziva, poruka, mailova, puno korisnih informacija i u skoro 100% slučajeva pronađemo nestale osobe. Tome pridajemo veliku važnost i zahvaljujemo na suradnji.“

VEZANE VIJESTI
Tri zlata i srebro iz Třineca!

Tonec je dodao kako je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, u povodu Dana policije, Policijsku postaju Petrinja odlikovala Redom Nikole Šubića Zrinskog za junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

„Hrvatska policija je nastala iz naroda i narod je voli, stoga su svi ponosni na ovo priznanje“, istaknuo je ovom prigodom predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Petrinje i predsjednik Kluba policije ’91. petrinjskog ogranka UDVDR-a Darko Dumbović.

„To priznanje nam puno znači. Svečani čin uručenja bi se tek trebao dogoditi. Ne znamo još točan datum, kada ga saznamo, obavijestit ćemo javnost, no prema najavama na njega bi trebala doći i predsjednica te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Ono što je važno za reći je da je to prvi slučaj u Hrvatskoj da jedna policijska postaja dobiva status borbene postrojbe“.

VEZANE VIJESTI
BatMan-om započeo trodnevni Bike 'N' Run u Petrinji

Policijski kapelan Policijske uprave sisačko – moslavačke don Ivo Borić pohvalio je ovaj susret te dobru suradnju u zajednici.

„Pokušavam s načelnikom i svima njegovim djelatnicima graditi jednu duhovnu stabilnost. To se pokazuje i na komemoracija i sjećanjima. Sjećanja uvijek moraju voditi oproštenju. Ona ne smiju biti ispunjena mržnjom i osvetom. Lijepo je da se u svim segmentima našeg društva pokazuje zajedništvo i suradnja. Ja sam prezadovoljan i presretan te se ovim putem zahvaljujem PU sisačko – moslavačkoj, Policijskoj postaji Petrinja, ali i gradonačelniku s kojim također dobro surađujemo. Meni je ovdje uvijek lijepo i zato uvijek rado i dolazim.“

Dodajmo kako je oko 450 petrinjskih policajaca sudjelovalo u obrani tijekom Domovinskog rata, a njih 14 je dalo svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here