Predsjednica Grabar Kitarović najavila kandidaturu za novi mandat

224

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u velikom intervjuu u Hrvatskom tjedniku najavila je da će se kandidirati za drugi mandat na čelu države, rekavši da ne može sada okrenuti leđa Hrvatskoj.

Kazala je da ne želi okrenuti leđa Hrvatskoj prihvaćanjem nekih od ponuđenih poslova diljem Europe i svijeta i odlaskom iz Hrvatske, jer je to prema njoj, napuštanje svoga naroda i vlastite djece koja vide budućnost ovdje.

Također je istaknula da neće leđa okrenuti stranci iz koje je izrasla ma koliko god se u nekim aspektima ne slagala s njezinim politikama, bilo to u vrijeme Ive Sanadera ili bilo koga drugoga.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Predsjednica nazočila Danu hrvatskih branitelja, najavila i autocestu do Siska

“To što sam ja vjerna HDZ-u, ne znači da nisam vjerna cijelom spektru ljudi koji vole Hrvatsku”, rekla je Grabar Kitarović.

Na pitanje jesu li joj u ovoj situaciji Andrej Plenković i HDZ koji su doživjeli poraz na EU izborima i dalje im pada rejting, pomoć ili teret, predsjednica je rekla da nikoga ne želi kriviti niti uzdizati. “Sve što postignem u životu jest rezultat onoga što sam ja radila sa svojim suradnicima. Sve je u mojim rukama”, kaže.

VEZANE VIJESTI
Kolinda potrošila 5,4 milijuna kuna, Milanović 1,5

Govoreći o sumnji veterana HDZ-a Vladimira Šeksa da bi joj se u kampanji moglo objaviti nešto kompromitirajuće, predsjednica je rekla da ne zna što bi se to moglo objaviti. “Moguće su razne fabrikacije, ali to ide na dušu onima koji žele prljavu kampanju. Ja takvu kampanju neću voditi”, rekla je.

Nije željela komentirati protukandidate uz argument da je prerano davati ikakve procjene te da će građani svojim glasovima dati svoj stav.

Grabar Kitarović kaže da ovu državu želi izvesti na put kojim je krenula devedesetih. Zauzela se da se Hrvatska što bolje brendira dok predsjeda EU-om. Na pitanje misli li da je pravedno da dođe ministar i ukrade 40 tisuća referendumskih potpisa za promjenu izbornog sustava, predsjednica je rekla da “postupak nije bio razvidan i to ostavlja sumnju”.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here