Prevarantica telefonom od žrtava iskamčila novac

141

Dva nova kaznena djela prijevare, u Donjem Lapcu i Gospiću, počinjena su u petak, a u oba se slučaja ženska osoba preko telefona lažno predstavlja kao Nada iz Veleposlanstva u Londonu, te su na njen zahtjev prevarene osobe uplatile određenu količinu novca za navodno liječenje njihovih bližnjih u inozemstvu, priopćila je ličko senjska policija.

Žrtve su na svoj kućni telefon dobile lažnu obavijest da im je bolestan netko od članova obitelji koji žive u inozemstvu, te da za njihovu zdravstvenu njegu trebaju uplatiti određeni novčani iznos, što su oštećeni i učinili, ne sumnjajući u poziv sugovornika, navodi se u priopćenju.

VEZANE VIJESTI
GOSPIĆ Napuhao 3,32 promila

Iz ličko-senjske Policijske uprave upozoravaju javnost na taj oblik prijevare, te mole građane koji dobiju takav poziv da provjere činjenice i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.

Glasnogovornica Policijske uprave Maja Brozičević pozvala je građane na oprez, s obzirom na sve češću pojavu novih oblika prijevare. Građani starije životne dobi, posebno samci najčešće su žrtve kaznenih djela prijevare, kako zbog poodmakle životne dobi tako i neupućenost i nepažnje, upozorava Brozičević.

U Ličko-senjskoj županiji zabilježeni su razni oblici prijevare gdje se prevaranti lažno predstavljaju kao djelatnici centara socijalne skrbi, službenici banaka, djelatnici za usluge masaže i pomoć u kući i slično.(Hina)

VEZANE VIJESTI
Tražio e-propusnice za radnike u izolaciji pa "zaradio" kaznenu prijavu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here