Pridružite se humanitarnoj akciji ‘Hod za obrazovanje’

319

U sklopu UNICEF-ovog projekta ‘Škole za Afriku’, srednja škola Glina organizira aktivnost ‘Hod za obrazovanje’ u subotu, 27. svibnja, na području grada Gline.

‘Hod za obrazovanje’ jedna je od predloženih aktivnosti unutar UNICEF-ovog dugogodišnjeg projekta ‘Škole za Afriku’ s ciljem školovanja djece Afrike kojima je zbog siromaštva uskraćeno pravo na obrazovanje.

Srednja škola Glina je i ove godine prihvatila sudjelovanje u navedenom programu. Koordinatorica programa, pedagoginja Josipa Klarić, podijelila je promotivne materijale razrednicima i predložila aktivnosti po razrednim odjelima kojima bi se sakupljala novčana sredstva za školovanje djece. Profesorica Ana Rizmaul, razrednica 2.a razreda, zajedno sa svojim učenicima i u suradnji sa pedagoginjom, razvila je aktivnost “Hod za obrazovanje”. Navedeni događaj trebao bi se održati u subotu 27. svibnja 2017. u Glini s početkom u 10.00 sati i objediniti obilježavanje Svjetskog dana sporta i Dana Afrike. Organizacijski odbor učenika SŠ Glina održao je prezentaciju projekta u OŠ Glina kojom pozivaju učenike na aktivno sudjelovanje u navedenom projektu.

Za provedbu sportskih aktivnosti zaduženi su nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture SŠ Glina, Antonio Štajdohar i Tihomir Pucović te nastavnica SŠ Topusko Blaženka Prelčec.

Polazna točka hodanja bit će ispred SŠ Glina, a cilj će biti na Športskom centru Banovac Glina. Cijelom rutom hodanja bit že postavljene kutije za donacije kraj kojih će stajati učenici i nastavnici SŠ Glina i članovi Crvenog križa Glina.

OKVIRNI VREMENIK PROGRAMA:

09.00- Okupljanje ispred Srednje škole Glina

09.30-12.30.- Hod prema zadanoj ruti; SŠ Glina, brdo Pogledić, vrelo Stanac, povratak kroz centar grada, ŠC Banovac.

13.00- Okrijepa za sudionike

14.00- Sportski susreti- košarkaška utakmica (SŠ Glina-SŠ Topusko),

– malonogometna utakmica (SŠ Glina- SŠ Topusko)

15.00- 19.00- Druženje uz glazbu

 

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here