Pridržavajte se upozorenja! U nevremenu ozlijeđene dvije žene

515

Jako olujno nevrijeme u Zagrebu gotovo je ‘koštalo glave’ dvije žene. Jedna je ozlijeđena na Trgu bana Jelačića, a druga na Črnomercu od prevrtanja i rušenja drvenih štandova.

Policija upozorava građane da ne izlaze na otvoreno bez potrebe, posebno apelira na starije osobe i djecu. Preporučuju građanima da se koriste javnim prijevozom, te da ne odlaze u okolno gorje.

Nitko nije siguran

Jaki i olujni vjetar puše od nedjelje navečer, a očekuje se da neće tako brzo prestati. Vjetar na mahove puše od oko 70 km na sat. Brojni gradovi suočavaju se s polomljenim granama stabala, razbacanim kantama za smeće ili drvenim štandovima, a ponegdje su potrgani semafori, intervencijske službe i vatrogasci su na terenu.

VEZANE VIJESTI
Evidentirano 60 oboljelih od virusa Zapadnog Nila

Vatrogasci imaju intervencija po cijelom gradu i na Sljemenu zbog srušenih stabala ili grana na prometnicama. Materijalna šteta još se uvijek zbraja, kažu iz Ureda za upravljanje hitnim intervencijama grada Zagreba. Na Maksimirskoj cesti jutros oko 5 sati stablo je palo na tramvaj u pokretu, pri čemu nije bilo ozlijeđenih osoba, a zastoj u tramvajskom prometu u smjeru zapada trajao je od 5,30 do 9,30 sati. U Rakitju je nedugo iza ponoći stablo palo na dva strujna kabela koji su potom pali na kolnik, a promet je bio obustavljen do jutarnjih sati, a na Rokovom perivoju zbog pada stabla hrasta duljine 20 metara oštećen je betonski zid i srušena metalna ograda.

VEZANE VIJESTI
Policija traga za nepoznatim muškarcem

Policija navodi da su nastradali i osobni automobili, kada su u Medvedgradskoj ulici s fasade zgrade otpale dvije mramorne ploče te oštetili osobni automobil, dok se u Savskoj cesti sa zgrade odlomio dio fasade te pao na parkirani osobni automobil i tom prilikom je na vozilu oštećeno vjetrobransko staklo i poklopac motora.

U Ježevskoj ulici sa zgrade je pala limena konstrukcija krovišta dimenzija 40×20 metara, ali da uslijed pada konstrukcije nije bilo oštećenja druge imovine.

Od nedjelje navečer JVP Grada Zagreba i zagrebačka DVD odradili su preko 150 intervencija.

VEZANE VIJESTI
Legendarni Siščanin glumio je s Jackyem Chanom, a svaki dan svira ispred 50.000 ljudi

Također ističu da prvo biraju intervencije u kojima su ugroženi ljudski životi, nakon čega se rješavaju intervencije na prometnicama. Građane mole da broj telefona 193 zovu u slučaju krajnje nužde.

Otvorena je i besplatna telefonska linija 0800 818 919 za dojave o poteškoćama uzrokovanih vremenskim neprilikama koje se odnose na komunalnu i prometnu infrastrukturu, dok se stanje u promentu može vidjeti na stranici sada.zgh.hr.

Pogledajte u stanje u glavnom gradu.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here