Županija je i ove godine nagradila učenike koji na njezinu prostoru polaze osnovne i srednje škole, a na državnim su natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta.

Nakon mladih glazbenika, potom najboljih na predmetnim, strukovnim i tehničkim natjecanjima, nagrađeni su i sportaši. Prijem za njih organiziran je u Gradecu, a poklon bonove (u iznosu od 500, 700 i 1000 kuna) uručili su im župan Stjepan Kožić, zamjenica župana Nadica Žužak i potpredsjednica Županijske skupštine, ujedno i načelnica Gradeca Ljubica Ambrušec.

Nagrađeni su i mentori učenika.

S učenicima su se družili i svoja sportska iskustva im prenijeli samostreličari Branko i Valentina Pereglin, dio najtrofejnije sportske obitelji koja živi, radi i trenira u Zagrebačkoj županiji.

– Sportom se bavi veliki broj učenika, koji su i ove godine postigli izvrsne rezultate. Izdvajanjem sredstava za obrazovanje i sport, gotovo 40 posto proračuna, Županija im želi stvoriti što bolje uvjete treniranja – rekao je župan Stjepan Kožić, pozvavši najbolje da se s početkom nove školske godine jave na natječaj kojega će Županija raspisati za dodjelu stipendija.

Državno sportsko natjecanje, u ekipnoj konkurenciji, organizira Hrvatski školski-sportski savez. Učenici škola s prostora Zagrebačke županije ove su godine nastupili u 11 sportova i osvojili pet zlatnih, četiri srebrne i devet brončanih medalja.

Prvo mjesto osvojili su muška i ženska judo ekipa OŠ „Bogumil Toni“ iz Samobora, ženska karate ekipa OŠ Milana Langa iz Bregane, ženska rukometna ekipa (učenice petog i šestog razreda) OŠ Dragutina Domjanića iz Svetog Ivana Zeline i muška futsal ekipa (dječaci petih i šestih razreda) II. OŠ Vrbovec.

Foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here