PRIKLJUČITE SE! 72 sata bez kompromisa po drugi puta u Sisku

611

Međunarodni volonterski projekt 72 sata bez kompromisa od 2014. godine održava se u Hrvatskoj, a već drugu godinu zaredom i u Sisku.

Radi se o najvećem volonterskom maratonu na ovim prostorima koji kroz 3 dana i više od 300 volonterskih akcija okuplja preko 3000 mladih u cijeloj Hrvatskoj. Vrijeme održavanja projekta je od 17. do 20. listopada, a pozvani su da se pridruže svi mladi dobre volje od 16 do 30 godina.

U Sisku je nositelj projekta Pastoral mladih Sisačke biskupije, a prošlogodišnji uspjeh motivacija je organizacijskom timu da ove godine projekt podigne na još višu razinu. Naime, grad Sisak prošle se godine na nacionalnoj razini istaknuo po broju okupljenih volontera – više od 180 srednjoškolaca, studenata i radničke mladeži okupilo se na 18 volonterskih akcija kako bi beskompromisno poklonili svoje vrijeme potrebitima. Aktivnosti su bile različite – cijepanje drva u Udruzi Betlehem, igranje s djecom u DV sv. Marije Magdalene u Selima, uređivanje prostorija Udruge KAS i druženje s korisnicima u Centru za rehabilitaciju Komarevu samo su neke od organiziranih akcija, a ove godine volontere očekuju još više različitih i uzbudljivih prilika za beskompromisno pomaganje.

VEZANE VIJESTI
SISAK Policija sumnjiči petoricu muškaraca da su šumariju oštetili za 43 tisuće kuna

Još jedna novost ovogodišnje organizacije je da se volonterske akcije šire i na okolne gradove, pa će tako i grad Petrinja postati dio mreže beskompromisnog volontiranja što je odlična prilika za još bolje povezivanje i suradnju ova dva prijateljska grada. Trenutno je na širem sisačkom području dogovoreno više od 30 volonterskih akcija u suradnji s osnovnim i srednjom školama, sportskim klubovima i raznim ustanovama koje su spremne otvoriti svoja vrata nasmijanim volonterima.

Organizatori pozivaju sve mlade željne dobre zabave i društva da im se pridruže i na rasplesanom najavnom događaju koji će se održati 28. rujna u večernjim satima pred sisačkom Gimnazijom u suradnji sa Športskim plesnim klubom Top Step Sisak. Prilika je to za upoznavanje s prošlogodišnjim volonterima, razmjenu iskustava, a možda i za prikupljanje informacija o ovogodišnjim akcijama.

VEZANE VIJESTI
Osumnjičen 25-godišnjak za pet provala počinjenih u Sisku

Prijave se odvijaju putem web stranice www.72sata.hr od 17. rujna do 10. listopada. Pridružite se i vi najvećem volonterskom maratonu mladih u Hrvatskoj i zakačite se za volontiranje!

Izvor/foto: 72sata Sisak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here