Prilika za sufinanciranje građanskih akcija

253

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je natječaj za građanske akcije „Naš doprinos zajednici“ kojim se želi doprinijeti razvoju građanskih akcija u lokalnim zajednicama. Rok prijave je do 10. svibnja 2018. godine.

Građanska akcija je, sukladno uvjetima raspisanog natječaja, jednokratna akcija koja potiče na aktivizam, poboljšava kvalitetu življenja ili općeg dobra u lokalnoj zajednici kroz uključivanje javnog, profitnog i neprofitnog sektora. Prihvatljivi prijavitelji su udruge, zaklade i ustanove (vrtići, škole, domovi umirovljenika, knjižnice i dr.) registrirane u Republici Hrvatskoj s prijedlogom akcije čije aktivnosti pokreću same organizacije, institucije ili zainteresirane skupine građana koje djeluju pri toj organizaciji/ instituciji.

VEZANE VIJESTI
Zagrebačka županija vodeća po izdvajanju za poticaje poljoprivrednicima

Dozvoljeno je da 1 prijavitelj može kandidirati na natječaj samo 1 prijedlog građanske akcije za koju može maksimalno ostvariti do 15 tisuća kuna potpore. Pri odabiru građanskih akcija koje će se financirati vodit će se računa o tome da ravnomjerno budu zastupljene županije (20) na koje se odnosi natječaj i to na način da će se odobriti po 3 podrške za svaku od županija obuhvaćenih ovim natječajem.

Više o uvjetima natječaja saznajte ovdje.

Foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here