PRIOPĆENJE: MOST SMŽ o situaciji u Sisku

248

Priopćenjem od 5. ožujka HDZ neutemeljeno, zlonamjerno i s puno neistina napada MOST kao krivca za sve što se događa u Sisku a vjerojatno i u županiji. Kako bi građani bili potpuno informirani i sagledali stvarnost u punoj slici a ne onako fragmentarno kako to pokušava prikazati HDZ, objavljujemo ovo priopćenje.

U napadu na naš doprinos razvoju grada Siska nisu spomenuli da smo se u razgovorima o suradnji koje smo vodili i s klubom HDZ-a i SDP-a poslije lokalnih izbora vodili isključivo motivima najboljih rješenja za građane. U toj procjeni HDZ nije građanima nudio ništa a mi nismo pojedinačno željeli ništa za sebe. SDP je ipak imao nekakvu viziju, uglavnom usmjerenu na društveni razvoj, ali ipak viziju koja donosi nove vrijednosti građanima i gradu. Stoga smo se odlučili ne na koaliciju već na projektnu suradnju. Dio naših prijedloga je u procesu ostvarenja, dio je u razvojnoj fazi a dio na žalost zbog otpora raznih vrsta nije ostvaren.

Prigovori o sprečavanju zapošljavanja starijih žena i odbijanja sredstava su potpuno besmisleni i populistički ciljaju te se pozivaju na mjere koje grad već provodi. Isto tako je besmisleno optuživati MOST za zaduživanje jer su upravo vijećnici MOST-a spriječili podizanje novog kredita.

Objava o odluci o isplatama do 10 milijuna kuna o kojima bi odlučivala gradonačelnica pokazuje potpuno nerazumijevanje pisaca objave HDZ-a i pokušaj da se paušalno, nestručno i potpuno krivo protumači jedan akt. Lažno optužuju MOST za zabranu pristupa novinarima na gradsko vijeće, iako je upravo MOST-ova predsjednica vijeća, kada je saznala, javno rekla kako nikome od novinara ne može biti zabranjen pristup i sada svi novinari, zahvaljujući njoj imaju ravnopravan pristup sjednicama vijeća. Svoje nepripremljene i neusklađene prijedloge o cijeni vrtića su stavljali na dnevni red samo iz populističkih razloga, iako su znali da svaki kvalitetan prijedlog mogu pripremiti uz prethodnu konzultaciju.

VEZANE VIJESTI
Ministrica Bedeković: "SMŽ može poslužiti kao primjer dobre prakse!"

Optužbe da MOST podupire zabranu djeci iz HK Siscia da treniraju u Ledenoj dvorani nije samo neutemeljena već podržava zlorabu djece u provedbi ciljeva odgovornih. Najgore od svega što vijećnik Sekulić nema nikakve veze s tim, jer je to stvar pravilnika ali ne u ŠRC-u već u Zajednici sportskih udruga grada Siska. Što se tiče novog ravnatelja ŠRC-a, njegovih kvalifikacija i postupaka MOST to pitanje raspravlja s projektnim partnerima. A laž o tome da je Predrag Sekulić zaposlio svog kolegu je upravo monstruozna i utuživa te neće završiti bez posljedica za one koji mogu tako bezočno lagati i obmanjivati javnost.

U vezi odnosa prema braniteljima i Matici hrvatskoj, MOST je javno zauzeo stajalište i zasigurno se nije zalagao za izmještanje Matice. No, to je u opisu poslova gradonačelnice i ona je odlučila taj prostor dati na tržište. MOST je posredovao u pronalaženju novog prostora, no rukovodstvo Matice uz potporu HDZ-a je postavilo problem na način „Ili stari prostor ili ništa“ . MOST neće kršiti zakone i pravila kako bi udovoljio bilo kome pa ni Matici.

Obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Siska

Naravno da s pozicije HDZ-a nismo napravili ništa. Nismo podupirali njihovih nekoliko tankih, neuvjerljivih i populističkih prijedloga , nismo se zauzimali za njihove parcijalne interese, nismo rušili većinu u vijeću kada je to njima odgovaralo. Radili smo samo za opće interese a to je HDZ-u neprihvatljivo.

Nismo sudjelovali u političkom zapošljavanju naših članova ili simpatizera, nismo za sebe tražili ništa osim prilike da doprinesemo općem dobru i građanima Siska i županije. A kada pogledamo što je HDZ napravio za građane Siska, onda je taj popis prilično dug, ali u negativnom smislu. Gradska vijećnica i saborska zastupnica Željka Josić je digla ruku protiv amandmana za nastavak gradnje autoceste ili brze ceste za Sisak. Glasovala je za novi zakon o privatizaciji INA-e i time sahranila nade radnika Rafinerije Sisak u opstanak proizvodnje. Njihov župan je podržao i branio novi natječaj za izgradnju bolničkog kompleksa kojim ćemo za dva kata manje platiti 40 milijuna kuna više a potom obmanjivao javnost da će razliku pokriti razna ministarstva, što se izjalovilo, pa je bolnica digla kredit.

VEZANE VIJESTI
Morbidno - provalio u kapelicu i NEĆETE vjerovati što je ukrao!

Ako idemo u prošlost, njihov bivši gradonačelnik je već ulupao ogroman novac u sportsku dvoranu (koja je trebala stajati 700 milijuna kuna ???) i s obzirom na sud, tome nije kraj. Viđeni članovi HDZ-a su na razne načine izmuzli silan društveni novac uglavnom za svoje potrebe ili za potrebe stranke.

Na žalost, nabrojano je samo mali dio grijeha HDZ-a i njihovih članova

HDZ je prodao građane Siska i ove županije. Nikada se nisu ogradili od svojih grijeha a najžalosnije je da ni ne nude nikakvu viziju razvoja grada Siska već nude sinekure onima koji će im pomoći da dođu na vlast. A kada dođu, onda će uz pomoć poluga pritiska slati policiju na neposlušne i one koji drugačije misle ili na one koji, ne daj Bože, teže pronaći istinu.

MOST neće biti talac borbi ispod stola između HDZ-a i SDP-a i ovim priopćenjem poručujemo svima koji misle da mogu gaziti po nama i po građanima da to nećemo trpjeti. U politici smo samo s jednom namjerom – da učinimo građanima život boljim i sustav pravednijim i u toj zadaći smo spremni na svako odricanje, pa i ono od sudjelovanja u vlasti ako ne možemo promijeniti stvari na bolje.

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!