Pritisak javnosti ne popušta, hoće li Plenković izgubiti još jednog ministra

324

Medijska kuka i motika ovih se dana obrušila na sada već bivšeg ministra uprave Lovru Kuščevića. Premijer Andrej Plenković munjevito je jučer odreagirao, sastao se s Kuščevićem, te je potom izjavio kako je prihvatio njegovu ostavku na mjesto ministra uprave i na mjesto političkog tajnika stranke.

Osim medija, HDZ-ov koalicijski partner HNS još je prije 10 dana rekao kako će zbog novonastalih okolnosti predložiti smjenu ministra Lovre Kuščevića, te je odmah jučer u svom priopćenju pozdravio njegovu ostavku i poručio kako nitko tko je koristio politički utjecaj radi vlastite koristi ne smije obnašati javnu dužnost.

VEZANE VIJESTI
Plenković o imovinskoj kartici Krstičevića: Ne djeluje dramatično

Muke po Lovri sada su završile, Premijer se odrekao ministra Kučevića, vladajući su uspjeli postignuti kompromis, ali ima tu još nagomilane negativne energije. Naime, u javnosti se također šuška da se stolica ljulja još jednom ministru koji se brani da nije ostvario osobnu materijalnu korist u obnovi crkvene imovine. Ako Plenković i to proguta, hoće li to biti okidač za razvod političkog braka ili će to biti samo još jedan niski udarac ispod pojasa.

VEZANE VIJESTI
VIDEO U rad puštena prva kompresorska stanica na plinskom transportnom sustavu RH

Izgledi da se situacija smiri, ne naziru se, iz pozadine i dalje se diže galama, Mirando Mrsić je na svom fejsu poručio “kada bi Kuščević bio jedini!? Ostavku trebaju dati i Žalac, Pavić, Tolušić, Goran Marić. Ova nekretninska vlada treba otići. Vrijeme je da Plenković podnese ostavku i da najnesposobnija vlada u povijesti Hrvatske nestane. Dosta je bilo! Izbori su jedina opcija za Hrvatsku! Odlazite i prestanite mučiti Hrvatsku!

Bilo kako bilo, hladni rat još nije gotov, do izbora je daleko, ali, ako ima interesa onda ima i načina za dogovor, sve zavisi što je ulog, nacija ili pojedinačna osobna egzistencija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here