Program produženog boravka i u OŠ Mate Lovraka

573

Petrinjska Osnovna škola Mate Lovraka od ove školske godine provodi program produženog boravka. Produženi boravak oblik je odgojno-obrazovnog rada koji se provodi u osnovnim školama, namijenjen je učenicima nižih razreda osnovne škole, a u njemu se izmjenjuje vrijeme za učenje, vježbanje i ponavljanje gradiva te odmor i organizirane kreativne aktivnosti. Produženi boravak u OŠ Mate Lovraka pohađa 14 učenika, a na koji način se on provodi pojasnila je ravnateljica škole Ankica Krnjajić Magdić.

„Suvremeni način života, u kojem su uglavnom oba roditelja zaposlena, nameće potrebu organiziranog čuvanja djece nakon redovne nastave. Zahvaljujem Gradu Petrinji što nam je od ove godine odobreno organiziranje produženog boravka. Naši učenici nakon redovne nastave, pogotovo mislim na učenike prvog i drugog razreda, dolaze u ovu prostoriju, to je prostorija produženog boravka gdje sa svojom učiteljicom organizirano provode vrijeme od 11.30 do 17 sati. Neki učenici su već od 7 ujutro u školi. Organizirana su im tri obroka doručak, ručak i užina. Sa svojom učiteljicom uče, ponavljaju gradivo, imaju kreativne radionice, sportske radionice, uglavnom provode vrijeme na jedan siguran i organiziran način čekajući svoje roditelje dok završe s poslom i ne provode vrijeme isključivo pred računalom ili negdje na ulici gdje u današnje vrijeme vrebaju svakakve opasnosti“, kazala je ravnateljica te dodala kako u produženom boravku učitelji na kreativan način povezuju učenje, rad i igru.

Roditelji boravak, odnosno troškove obroka, didaktičkih materijala i dr., plaćaju 500 kuna, a u boravku je zaposlena i jedna učiteljica čiju plaću osigurava Grad Petrinja. Učenike je u dnevnom boravku OŠ Mate Lovraka posjetio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Mislim da je to jedan najnormalniji standard, nadogradnja, ulaganje u našu djecu. Grad mora imati budućnost za našu djecu. Uvijek sam nastojao kao gradonačelnik da se sa svojim najbližim suradnicima pokušamo izboriti biti Grad prijatelj djece. To nije bilo tako lako. Trebalo je ispuniti taj formular. Nastojali smo iz godine u godinu, i kroz vrtić i predškolu i ovo što pomažemo za naše škole, a što-nikad nije dovoljno, i kroz knjige su dobrodošle, poduzimati sve što je potrebno da bi naša djeca na ovom području imali razloga da budu zadovoljni, oni, ali i njihove obitelji“, ustvrdio je gradonačelnik.

Dumbović je najavio skori natječaj za izgradnju školske sportske dvorane, a s dodatnom društvenom infrastrukturom, novim vrtićem u Češkom Selu, igralištem na Slatini te svlačionicama na nogometnom igralištu u Koloniji, vjeruje kako će djeci na ovom području osigurati dodatne sadržaje, a time i što kvalitetnije uvjete za rast i razvoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here