Sezona je trešanja, pa zašto ne napraviti slasnu i osvježavajuću roladu od trešanja? :)
SASTOJCI
Biskvit:
- 5 jaja
- 120 g šećera
- sol
- 1 žlica naribane limunove korice
- 80 g Pšeničnog oštrog brašna
- 40 g Gussnela Dolcela
Nadjev:
- 100 g Džema višnja
- 350 g trešanja
- 30 g šećera
- 100 ml vode
- 1 žlica Gussnela Dolcela
- 300 ml Tekućeg biljnog šlaga 5+ Dolcela
- 1 Vanilin šećer
Za ukrašavanje:
- šećer u prahu
PRIPREMA:
- Trešnje operite, uklonite im koštice te ih ocijedite. U posudi lagano karamelizirajte šećer dok ne postane svjetlosmeđi. Dodajte vodu i kuhajte 3-4 minute sve dok se šećer ne otopi. Gussnel razmutite u malo vode i ulijte u tekućinu. Dodajte trešnje, kratko prokuhajte i ostavite da se ohladi.
- Žumanca miješajte s prstohvatom soli i limunovom koricom oko 10 minuta dok masa ne postane kremasta. Istucite bjelanca u čvrst snijeg pa dodajte šećer i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim umiješajte žumanca, brašno i Gussnel. Biskvit rasporedite po limu (35×40 cm) na koji ste stavili papir za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180-200°C oko 10 minuta.
- Biskvit istresite na vlažnu kuhinjsku krpu, pažljivo uklonite papir za pečenje, zarolajte i ostavite da se ohladi.
- Istucite slatko vrhnje s vanilin šećerom. Pažljivo odmotajte biskvit i unutarnju stranu premažite džemom (koji ste prethodno lagano zagrijali pa ohladili). Na trećinu tijesta stavite trešnje, a na preostalu površinu tučeno vrhnje i zarolajte.
- Ostavite da se ohladi u hladnjaku oko sat vremena.
POSLUŽIVANJE:
Prije posluživanja posipati šećerom u prahu, a servirati uz dodatak voća.