Pronađite siguran smještaj na Jadranu!

179

Ako ste isplanirali barem nekoliko ljetnih dana provesti na moru, a nemate još smještaj, evo nekoliko savjeta kako se dobro informirati i pronaći zadovoljavajuće mjesto. Nije tajna da iznajmljivači apartmana na moru vole uljepšati ono što nude putem oglasnika. Kako bi gosti odabrali upravo njih, nerijetko predstave iskrivljene informacije i slike o smještaju. Čest je slučajda po dolasku u apartman gosta zatekne neispravna klima, iako se objekt predstavlja kao klimatiziran, ili stoji podatak da ćete do mora pješačiti dvjesto metara, koji dolaskom narastu na dva kilometra.
Nerijetko iznajmljivači stavljaju fotografije susjedova apartmana kako bi primamili goste. Prvi korak nakon odabira destinacije i smještaja treba biti provjera u turističkoj zajednici je li iznajmljivač legalan ili ilegalan. Sam gost neće snositi posljedice ukoliko boravi neprijavljen u smještaju, već dužnost prijave ima iznajmljivač koji onda snosi i posljedice ako ne prijavi turista. Ukoliko iznajmljivač u oglasniku objavljuje lažne informacije koje gost utvrdi tek kada stigne na ljetovanje, slučaj je potrebno odmah prijaviti.
Ako je gost dao polog, a ispostavilo se da je iznajmljivač davao lažne informacije o smještaju te gost želi napustiti apartman, novac bi svakako trebao dobiti natrag, a ako iznajmljivač ne želi vratiti novac, gost mora napraviti prijavu tržnim inspektorima.

A evo i dva savjeta za odlazak na plažu:
Prije odlaska na plažu dobro je naučiti prvu pomoć. Tako možeš pomoći osobi koja se utapa ili joj nije dobro.  Znate li prvu pomoć, brzo ćete prepoznati simptome i reagirati te nekome spasiti život.
Svi smo već upoznati s posljedicama nekorištenja kreme za sunčanje. Opekline, guljenje kože, a možda i neke ozbiljnije posljedice samo su neke od opasnosti izbjegavanja kreme. Mažite se kremom za sunčanje svakih sat vremena!

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here