U sklopu obilježavanja Dana Općine Topusko u četvrtak, 15. lipnja održana je manifestacija Srednje škole Topusko pod nazivom “Prošlost za budućnost”.

Projekt „Prošlost za budućnost“ projekt je Srednje škole Topusko kojeg su provodili nastavnici i učenici svih obrazovnih programa ove škole (fizioterapeutski tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist, kuhar, konobar, slastičar, instalater kućnih instalacija i automehaničar), a u suradnji sa Školom za grafiku, dizajn i medijsku produkciju iz Zagreba, Općinom Topusko i Top -Termama tijekom mjeseca svibnja i lipnja, a na manifestaciji povodom Dana Općine Topusko i blagdana svetog Vida brojni gosti i uzvanici Općine Topusko i sa područja čitave Sisačko-moslavačke županije, ali i šire upoznali su se sa životom, običajima i gastronomskom ponudom u Topuskom kroz tri povijesna razdoblja.

Kako su živjeli i što su jeli cisterciti, otkrila nam je voditeljica projekta Draženka Birkić.

Potom je upriličeno upoznavanje s rimskim razdobljem i razdobljem kada je u Topuskom boravio ban Josip Jelačić.

Ravnateljica Srednje škole Topusko Željka Gajdek izrazila je zadovoljstvo velikim brojem posjetitelja manifestacije.

A u sklopu manifestacije, učenici i učenice završnih razreda osnovne škole i njihovi roditelji mogli su obići prostore Srednje škole Topusko i upoznati se s mogućnostima upisa i pohađanja nastave u njenim programima.

Dodajmo i kako je ovaj projekt Srednje škole Topusko “Prošlost za budućnost” rezultat natječaja kojeg je raspisalo Ministarstvo turizma u sklopu poziva za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u turizmu 2017. godine.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here