U nedjelju, 19. ožujka oko 1.05 sati, na Trgu hrvatskih branitelja u Sisku, zatečen je osobni automobil zagrebačkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,74 promila upravljao 28-godišnji vozač, a koji vozilo zaustavio na kolniku, u prometnoj traci namijenjenoj za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Kako je isti recidivist, odnosno višestruki počinitelj prometnih prekršaja, uhićen je i u zakonskom roku uz optužni prijedlog doveden na nadležni prekršajni sud.

Dva i pol sata kasnije u Ulici Matije Gupca u Petrinji zaustavljen je osobni automobil sisačkih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 1,6 promila upravljao 24-godišnjak. Do otriježnjenja mu je određeno zadržavanje u policijskoj postaji, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola biti će prekršajno prijavljen nadležnom sudu.

Također u nedjelju, 19. ožujka oko 23.35 sati, u Ulici Dobriše Cesarića u Kutini, zatečen je 37-godišnji vozač osobnog automobila kutinskih registracija, kojem je utvrđena alkoholiziranost od 2,06 promila, a koji se prilikom zaustavljanja nije zaustavio na znak policije. Daljnjim provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu ili bilo koji drugi dokument kojim bi potvrdio svoj identitet. Uhićen je i u zakonskom roku uz optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, doveden na nadležni prekršajni sud.

Prekršajno će biti prijavljen i 30-godišnji vozač teretnog automobila kutinskih registracija, koji je desetak minuta iza ponoći u ponedjeljak, 20. ožujka, zaustavljen u Radničkoj ulici u Novskoj. Utvrđena mu je alkoholiziranost od 2,18 promila te da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima.

SHARE

Studentica Mateja Feljan rođena je 28. rujna 1991. godine i znatiželjna od djetinjstva s pisanjem prvih priča počela je još u osnovnoj školi. Pohađala je novinarsku grupu u kojoj se zaljubila u novinarstvo i na to gleda kao na preteču ‘pravom’ novinarskom poslu koji sada radi..

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here