PU sisačko-moslavačka: Dnevna informacija za dane od 29.svibnja do 1.lipnja

549

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 19 kaznenih djela, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji.

Na području Kutine i Petrinje je počinjena po pet kaznenih djela, na području Siska četiri, na području Gline dva, a na području Novske, Sunje i Hrvatske Kostajnice po jedno.

Počinjeno je osam krađa, pet teških krađa, tri prijetnje i po jedno oštećenje tuđe stvari, prijevara i prijevara u gospodarskom poslovanju.

Zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira, tri počinjena na području Siska i po jedno na području Kutine, Petrinje i Gline, a u njima je sudjelovalo 11 počinitelja. U dva događaja je javni red narušen naročito drskim ponašanjem na javnom mjestu, također u dva događaja fizičkim sukobom, a zabilježen je i po jedan slučaj galame i svađe te glasne reprodukcije glazbe kojom se remetio noćni mir okolnih stanara.

Na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća, po dvije na području Siska, Kutine i Petrinje. U četiri nesreće s ozlijeđenim osobama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život, a pet je osoba lakše ozlijeđeno, dok je u dvije nesreće nastala samo materijalna šteta. Jedan je vozač pobjegao s mjesta nesreće ali je ubrzo pronađen te je utvrđeno da je nesreću izazvao pod utjecajem alkohola.

VEZANE VIJESTI
Prijevarom realizirao kredit

Iz otključane kuće otuđio novac i nakit

U petak, 29. svibanja  u dopodnevnim satima u Gornjoj Gračenici, grad Popovača, nepoznati je počinitelj ušao u otključanu kuću i ukrao novac, raznu dokumentaciju te veću količinu zlatnog i srebrnog nakita. Od oštećene vlasnice koja štetu procjenjuje na oko 15.000 kuna  zaprimljena je kaznena prijava.

Provale na sisačkom i voloderskom području

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je od 1. do 30. svibanja u mjestu Veliki Borik, na voloderskom području provalio u šupu i ukrao dvije boce za autogeno varenje, limene i plastične bačve, plinski štednjak i nekoliko raznih  predmeta. Oštećena vlasnica štetu procjenjuje na oko 4000 kuna.

U razdoblju od 21. travnja do 31. svibnja nepoznati je počinitelj u Novoselskoj ulici u Sisku provalio u kuću 49-godišnjeg vlasnika te ukrao bicikl, posteljinu i posuđe. Oštećeni vlasnik štetu procjenjuje na oko 1800 kuna.

VEZANE VIJESTI
KUTINA Izazvao prometnu nesreću s 4,3 promila alkohola u krvi!

Teške krađe

U razdoblju od 21. do 29. svibanja u polju, pored auto ceste u Rajiću na novljanskom području, nepoznati je počinitelj provalio improvizirani objekt tvrtke te ukrao tri akumulatora i dva pastira. Oštećeni vlasnik štetu procjenjuje na nekoliko tisuća kuna, a za počiniteljem se traga.

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 30./31. svibnja, nepoznati je počinitelj u mjestu Okoli, općina Velika Ludina, provalio u trgovinu mješovite robe i ukrao više kutija cigareta. Odgovorna osoba trgovine štetu procjenjuje na oko 8000 kuna.

Kupio robu temeljem neplative bjanko zadužnice

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Naime, on je osumnjičen da kao odgovorna osoba kutinske tvrtke  nije platio račun za preuzetu robu  po njegovu dospijeću, a kao sredstvo osiguranja plaćanja izdao je neplativu bjanko zadužnicu, čime je trgovini  iz koje je preuzeo robu počinio štetu od 14.240 kuna.

VEZANE VIJESTI
KUTINA Bježeći (26) policajcima počinio niz prometnih prekršaja

Požar u Celjskoj ulici u Sisku

 U petak, 29. svibnja oko 11.45 sati, u Celjskoj ulici u Sisku je u dvorištu 65-godišnje vlasnice ispod djelomično zatvorene drvene nadstrešnice izbio požar,  koji se na susjednom dvorištu proširio na radionicu i ostavu 65-godišnjeg vlasnika i na dvorišni objekt 57-godišnjeg susjeda.

Požar su u 12.50 sati ugasili pripadnici Vatrogasne postrojbe Sisak, a obavljenim očevidom je utvrđeno da je uzrok požara kvar na električnim instalacijama, odnosno produžnim kablovima ispod nadstrešnice, koja je u potpunosti izgorjela, a čime je, po izjavi vlasnice, počinjena šteta od oko 40.000 kuna.

Na susjednoj garaži i ostavi 65-godišnjeg vlasnika je u potpunosti izgorjela krovna konstrukcija i sav alat u unutrašnjosti, čime je nastala šteta od oko 200.000 kuna, dok je na objektu 57-godišnjeg susjeda nastala šteta od oko 10.000 kuna jer je izgorio dio krovišta i pukao zid.

Policija će u svezi ovog požara proslijediti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

 

 Izvor: PU sisačko-moslavačka

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here