PU sisačko-moslavačka: Dnevna informacija za dane od 29.svibnja do 1.lipnja

549

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 19 kaznenih djela, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji.

Na području Kutine i Petrinje je počinjena po pet kaznenih djela, na području Siska četiri, na području Gline dva, a na području Novske, Sunje i Hrvatske Kostajnice po jedno.

Počinjeno je osam krađa, pet teških krađa, tri prijetnje i po jedno oštećenje tuđe stvari, prijevara i prijevara u gospodarskom poslovanju.

Zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira, tri počinjena na području Siska i po jedno na području Kutine, Petrinje i Gline, a u njima je sudjelovalo 11 počinitelja. U dva događaja je javni red narušen naročito drskim ponašanjem na javnom mjestu, također u dva događaja fizičkim sukobom, a zabilježen je i po jedan slučaj galame i svađe te glasne reprodukcije glazbe kojom se remetio noćni mir okolnih stanara.

Na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća, po dvije na području Siska, Kutine i Petrinje. U četiri nesreće s ozlijeđenim osobama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život, a pet je osoba lakše ozlijeđeno, dok je u dvije nesreće nastala samo materijalna šteta. Jedan je vozač pobjegao s mjesta nesreće ali je ubrzo pronađen te je utvrđeno da je nesreću izazvao pod utjecajem alkohola.

VEZANE VIJESTI
U nesreći kod Novske poginuo 47-godišnji vozač

Iz otključane kuće otuđio novac i nakit

U petak, 29. svibanja  u dopodnevnim satima u Gornjoj Gračenici, grad Popovača, nepoznati je počinitelj ušao u otključanu kuću i ukrao novac, raznu dokumentaciju te veću količinu zlatnog i srebrnog nakita. Od oštećene vlasnice koja štetu procjenjuje na oko 15.000 kuna  zaprimljena je kaznena prijava.

Provale na sisačkom i voloderskom području

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je od 1. do 30. svibanja u mjestu Veliki Borik, na voloderskom području provalio u šupu i ukrao dvije boce za autogeno varenje, limene i plastične bačve, plinski štednjak i nekoliko raznih  predmeta. Oštećena vlasnica štetu procjenjuje na oko 4000 kuna.

U razdoblju od 21. travnja do 31. svibnja nepoznati je počinitelj u Novoselskoj ulici u Sisku provalio u kuću 49-godišnjeg vlasnika te ukrao bicikl, posteljinu i posuđe. Oštećeni vlasnik štetu procjenjuje na oko 1800 kuna.

VEZANE VIJESTI
SISAK Privedeni zbog napada na policijske službenike

Teške krađe

U razdoblju od 21. do 29. svibanja u polju, pored auto ceste u Rajiću na novljanskom području, nepoznati je počinitelj provalio improvizirani objekt tvrtke te ukrao tri akumulatora i dva pastira. Oštećeni vlasnik štetu procjenjuje na nekoliko tisuća kuna, a za počiniteljem se traga.

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 30./31. svibnja, nepoznati je počinitelj u mjestu Okoli, općina Velika Ludina, provalio u trgovinu mješovite robe i ukrao više kutija cigareta. Odgovorna osoba trgovine štetu procjenjuje na oko 8000 kuna.

Kupio robu temeljem neplative bjanko zadužnice

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Naime, on je osumnjičen da kao odgovorna osoba kutinske tvrtke  nije platio račun za preuzetu robu  po njegovu dospijeću, a kao sredstvo osiguranja plaćanja izdao je neplativu bjanko zadužnicu, čime je trgovini  iz koje je preuzeo robu počinio štetu od 14.240 kuna.

VEZANE VIJESTI
Za vrijeme akcije "Mir i dobro" zabilježeno jedno stradavanje

Požar u Celjskoj ulici u Sisku

 U petak, 29. svibnja oko 11.45 sati, u Celjskoj ulici u Sisku je u dvorištu 65-godišnje vlasnice ispod djelomično zatvorene drvene nadstrešnice izbio požar,  koji se na susjednom dvorištu proširio na radionicu i ostavu 65-godišnjeg vlasnika i na dvorišni objekt 57-godišnjeg susjeda.

Požar su u 12.50 sati ugasili pripadnici Vatrogasne postrojbe Sisak, a obavljenim očevidom je utvrđeno da je uzrok požara kvar na električnim instalacijama, odnosno produžnim kablovima ispod nadstrešnice, koja je u potpunosti izgorjela, a čime je, po izjavi vlasnice, počinjena šteta od oko 40.000 kuna.

Na susjednoj garaži i ostavi 65-godišnjeg vlasnika je u potpunosti izgorjela krovna konstrukcija i sav alat u unutrašnjosti, čime je nastala šteta od oko 200.000 kuna, dok je na objektu 57-godišnjeg susjeda nastala šteta od oko 10.000 kuna jer je izgorio dio krovišta i pukao zid.

Policija će u svezi ovog požara proslijediti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

 

 Izvor: PU sisačko-moslavačka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here