PU SISAČKO-MOSLAVAČKA Otkriven počinitelj šumske krađe

217

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su četiri kaznena djela s nepoznatim počiniteljima.

Na području Petrinje su počinjena dva kaznena djela, a po jedno na području Kutine i Dvora.

Počinjena je po jedna teška krađa, krađa, prijetnja i utaja.

Na prometnicama su se dogodile tri prometne nesreće, dvije na području Siska i jedna na području Kutine.

U jednoj nesreći lakše tjelesne ozljede zadobile su dvije osobe (putnici u osobnom automobilu), dok je u dvije nesreće nastala samo materijalna šteta.

Kod jednog sudionika prometne nesreće na sisačkom području utvrđena je alkoholiziranost od 2,36 promila.

Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ jedan je građanin sisačkoj policiji dragovoljno predao 76 komada streljiva.

Otkriven počinitelj šumske krađe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 38-godišnjim muškarcem je utvrđeno da je u rujnu ove godine, u šumi 77-godišnjeg vlasnika na području mjesta Selište Kostajničko, posjekao i ukrao 28 hrastovih stabala, čime je vlasnika šume oštetio za oko 20.000 kuna. Zbog ove krađe protiv 38-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Provaljeno u benzinsku postaju u Dvoru

Tijekom noći u srijedu, 28. prosinca, nepoznati je počinitelj provalio u benzinsku postaju u Dvoru te iz prodajnog prostora ukrao 40-ak šteka cigareta, nekoliko litara motornog ulja i neutvrđenu količinu slatkiša. Od odgovorne osobe, koja štetu procjenjuje na oko 13.000 kuna, zaprimljena je kaznena prijava, a za počiniteljem se traga.

U šumi posjećeno i ukradeno 27 stabala

Policiji je prijavljena krađa, počinjena u razdoblju od 1. travnja do 27. lipnja u šumi na području mjesta Mikleuška, grad Kutina, u kojoj je nepoznati počinitelj srušio i ukrao 27 stabala raznih vrsta drveća. Ovom krađom je nadležna šumarija oštećena za oko 8700 kuna, zaprimljena je kaznena prijava te se poduzimaju daljnje mjere traganja za počiniteljem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here