Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 14 kaznenih djela, od kojih su devet djela počinili nepoznati počinitelji.

Na području Kutine počinjena su četiri kaznena djela, po tri na području Siska i Novske, dva na području Petrinje te po jedno na području Gline i Gvozda.

Počinjeno je osam krađa, dvije povrede dužnosti uzdržavanja te po jedna prijetnja, teška krađa, prijevara i oštećenje tuđe stvari.

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira i to na području Siska, Petrinje i Gvozda, a u njima su sudjelovala četiri počinitelja.

U dva slučaja javni red i mir je narušen svađom i vikom, a u jednom slučaju držanjem psa bez nadzora na javnom mjestu.

Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće, tri na području Siska i jedna na području Kutine.

U dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama je jedna osoba (biciklistica) zadobila teže tjelesne ozljede koje nisu opasne za život, dok je jedna osoba (vozačica osobnog automobila) lakše ozlijeđena. U dvije nesreće je nastala samo materijalna šteta.

Policiji u Hrvatskoj Kostajnici građanin je dragovoljno predao oko 1000 komada streljiva i četiri ručne bombe te on slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ neće snositi nikakve sankcije.

Popovača: Na parkiralištu kod groblja provaljeno u automobil

Nepoznati je počinitelj na parkiralištu mjesnog groblja u Popovači u srijedu, 26. listopada u popodnevnim satima, provalio u osobni automobil kutinskih registracija 71-godišnje vlasnice i sa sjedala ukrao torbicu u kojoj se nalazio novčanik s novcem u domaćoj i stranoj valuti, bankovnim karticama i osobnim dokumentima vlasništvo oštećene. Materijalna šteta počinjena ovom teškom krađom je oko 5500 kuna, od vlasnice je zaprimljena kaznena prijava, a za počiniteljem se traga.

U Sisku ukraden automobil

Policiji je prijavljena krađa osobnog automobila zagrebačkih registracija, kojeg je nepoznati počinitelj ukrao s utorka na srijedu, 25./26. listopada u Primorskoj ulici u Sisku. Automobil se otključan i s ključevima u kontakt bravi nalazio parkiran na ulici, a u njemu je bio i bicikl. Od oštećenog 75-godišnjeg muškarca zaprimljena je kaznena prijava te se poduzimaju intenzivne mjere traganja za počiniteljem i vozilom.

Na parkiralištu autoceste iz kamiona ukradeno gorivo

U srijedu, 26. listopada tijekom noći ili prijepodneva, nepoznati je počinitelj na parkiralištu autoceste kod Lipovljana, iz rezervoara kamiona bugarskih registracija istočio i ukrao oko 400 litara goriva. Od vozača kamiona, koji štetu procjenjuje na oko 3400 kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog krađe, a za počiniteljem se traga.

Prekršaji u prometu

U srijedu, 26. listopada oko 8 sati, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u mjestu Topolovac zaustavili osobni automobil sisačkih registracija, kojim je upravljao 26-godišnji muškarac. Provjerom je utvrđeno da on vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te da je do sada već više puta evidentiran kao počinitelj istog prekršaja. Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.

Noćas, 27. listopada petnaestak minuta iza ponoći, u Sisku je zatečen 44-godišnjak, koji je osobnim automobilom kutinskih registracija upravljao pod utjecajem alkohola od 1,97 promila. Istome je isteklo važenje vozačke dozvole, kao i tehničkog pregleda i obveznog osiguranja za vozilo, na kojemu je utvrđena i tehnička neispravnost. Vozilo i vozač su isključeni iz prometa, a 44-godišnjak će tijekom dana biti doveden na prekršajni sud zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here