Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su tri kaznena djela, sva s nepoznatim počiniteljima.

Na području Kutine počinjena su dva kaznena djela i to po jedna teška krađa i krađa, dok je na području Petrinje počinjena jedna krađa.

Na prometnicama se dogodilo osam prometnih nesreća i to po tri na području Siska i Kutine te po jedna na području Novske i Petrinje.

U jednoj prometnoj nesreći na području Siska je jedna osoba (pješakinja) zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je u sedam prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

Zabilježena su dva bijega s mjesta prometne nesreće te je jedan odbjegli vozač naknadno pronađen, dok se za drugim traga.

Pod zabranom i sa 1,93 promila upravljao vozilom

U utorak, 13. prosinca oko 19 sati, u Sunji je zatečen 59-godišnji muškarac, koji je osobnim automobilom sisačkih registracija upravljao pod utjecajem alkohola od 1,93 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom. Isti je također počinio i prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje te kod sebe nije imao prometnu dozvolu. Uhićen je te će zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama tijekom današnjeg dana biti doveden na prekršajni sud.

Iz obiteljske kuće ukraden nakit

Policiji je prijavljena krađa nakita, kojeg je nepoznati počinitelj iz kuće 67-godišnje žene u Popovači ukrao u razdoblju od kraja rujna do 12. prosinca. Od oštećene, koja štetu procjenjuje na nekoliko tisuća kuna, zaprimljena je kaznena prijava, a za kradljivcem se traga.

Provala u garažu

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je od 9. do 12. prosinca u Grabrovom Potoku, na području Velike Ludine, provalio u garažu 50-godišnjeg vlasnika i ukrao motornu pilu i oko 20 kilograma bakra. Oštećeni štetu procjenjuje na oko 1500 kuna te je od njega zaprimljena kaznena prijava.

Sisak: Zatečen sa 13,4 grama marihuane

U utorak, 13. prosinca oko 14 sati, policijski službenici su u Sisku u nezakonitom posjedu 13,4 grama marihuane zatekli maloljetnika. Droga je od njega oduzeta te će biti prekršajno prijavljen po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

U ugostiteljskom objektu ukraden novčanik

U nedjelju, 11. prosinca u ranim jutarnjim satima, nepoznati je počinitelj u ugostiteljskom objektu u Petrinji 20-godišnjaku ukrao novčanik, u kojem su se uz novac nalazili i njegovi osobni dokumenti. Od oštećenog je zaprimljena kaznena prijava, a za kradljivcem se traga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here