PU SISAČKO-MOSLAVAČKA Ukraden novčanik, u kući pronađeno streljivo

99

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je sedam kaznenih djela, od kojih su tri djela počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska počinjena su četiri kaznena djela, dva na području Gline te jedno na području Kutine.

Počinjene su četiri krađe te po jedna povreda dužnosti uzdržavanja, prijetnja i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće, tri na području Siska te jedna na području Novske.

U jednoj prometnoj nesreći na području Siska je jedna osoba (pješak) zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je u tri prometne nesreće nastala samo materijalna šteta.

Zabilježen je jedan bijeg s mjesta prometne nesreće te se za počiniteljem traga.

Kutinskoj je policiji građanin dragovoljno predao protuavionsku granatu 20mm, za što on slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, neće snositi sankcije.

U popodnevnim je satima u mjestu Volinja, općina Dvor, na željezničkom mostu preko rijeke Une, u nezakonitom prelasku državne granice zatečen 31-godišnji albanski državljanin. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama izdano mu je rješenje o protjerivanju, kojim mu je određena zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj u trajanju od šest mjeseci.

Pretragom kuće pronađeno oružje i streljivo

U srijedu, 7. prosinca, po nalogu suda je na području Gline pretražena kuća 60-godišnjeg muškarca te je pronađena puška, tri pištolja ručne izrade, tzv. kubure, razni dijelovi pušaka i pištolja te 128 komada raznog streljiva. Sve pronađeno je oduzeto, a 60-godišnjak je kazneno prijavljen zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U trgovini ukraden novčanik

U srijedu, 7. prosinca oko 12 sati, nepoznati je počinitelj u trgovini mješovite robe u mjestu Velika Ludina s prodajnog pulta ukrao novčanik 40-godišnje vlasnice, u kojemu su se uz novac nalazili osobni dokumenti i bankovne kartice. Od oštećene je zaprimljena kaznena prijava, a za kradljivcem se traga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here