Ogranak Hrvatskog Novinarskog društva Sisačko-moslavačke županije 9. veljače je u sisačkom hotelu Panonija tradicionalno organizirao Novinarski bal na kojem su, kao i svake godine, nagradili najuspješnije kolege i jubilarce, a Radio Banovini pripalo je priznanje za 25 godina postojanja. 

Tradicionalno je dodijeljena novinarska nagrada Zlatno pero i to u šest kategorija; za najbolju fotografiju, tiskano novinarstvo, televizijsko i radijsko novinarstvo, najbolji televizijski i snimateljski rad te za tekst objavljen na internet portalu, a dodijeljena su i priznanja za 15, 20, 25 i 30 godina rada u struci.

Predsjednica HND-a Sisačko-moslavačke županije Karmen Valenta izrazila je zadovoljstvo što se novinari svake godine okupljaju na ovaj način i uz druženje i zabavu podijele nagrade i priznanja.

„Bez obzira što se viđamo na terenima gotovo svaki dan, ovo je ipak prilika kada se okupe apsolutno svi novinari iz Sisačko-moslavačke županije, iz svih redakcija i svih medija, svi oni koji zapravo „jedu“ ovaj novinarski, fotoreporterski ili snimateljski kruh. Iz godine u godinu redakcije su nam sve manje, ali upravo zbog toga što su nam redakcije sve manje, čini mi se da jača naša međusobna povezanost i suradnja jer jedino na taj način svi možemo biti informirani o događanjima u našoj županiji i o njima informirati slušatelje, gledatelje i čitatelje određenih radijskih programa,  televizijskih emisija portala. Bez obzira koji od medija prate oni će biti informirani o svemu onome što se događa na području naše županije“, rekla je Valenta.

VEZANE VIJESTI
Dani sjećanja - 15. petrinjski sportski susreti branitelja

Ovogodišnjim laureatima na Novinarskom balu čestitao je i načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut koji je i ovom prilikom istaknuo važnost međusobne suradnje medija i policije.

„Mislim da je to vrlo važno, a to je i intencija MUP-a. Građani imaju pravo i moraju znati što policija. Taj most između nas, policajaca i građana, ste upravo vi, novinari. Suradnja je dosad bila odlična i nastojat ćemo da ona takva i ostane. Radit ćemo redovite konferencije za novinare i sve što je od interesa građana, dat ćemo zajedno u javnost“, kazao je Pešut.

S novinarima se družila i predsjednica Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije Ivanka Roksandić koja se zahvalila novinarima na korektnom obavljanju posla te čestitala dobitnicima nagrada i priznanja.

VEZANE VIJESTI
Kvalitetnijom suradnjom žurnih službi do veće sigurnosti

„Vi novinari ste kroz svoje medije prisutni u gotovo svim domovima u našoj u Sisačko-moslavačkoj županiji. Nema vijesti koju ne prenosite, bila ona dobra ili nažalost loša. Vijest je upravo ona koja našim građanima daje osnovne informacije o tome što mi radimo i što i čime se bavimo da bi njima olakšali život i stvorili im što bolje uvjete. U nekim krajevima naše županije, vijest koju ćete vi prenijeti putem radio postaje ili Internet portala, često je jedina vijest koja će doprijeti do tih građana“, istaknula je Roksandić i dodala kako je posao novinara jako odgovoran jer su upravo novinari najčešći korektiv u društvu. Zahvalila je svim novinarima na dobroj suradnji i izrazila uvjerenje kako će ona biti još i bolja.

Dodajmo kako je za 20 godina postojanja ove godine priznanje osvojio Novi sisački tjednik, dok je priznanje za  25 godina rada otišlo u naše ruke –  Radio Banovini. Za 15 godina rada u struci priznanje su dobili Kristina Jakopović s Petrinjskog radija, Matea Brenčić  sa City Radija i Igor Ahmetović  s HRT-a. Za 20 godina priznanja su dobile Suzana Majstorović sa City Radija te Ivana Baričić Bajtela s Radio Siska. Za 25 godina rada u struci nagrađen je Damir Pintarić iz NST-a. Za 30 godina rada u struci priznanje su osvojili Karmen Valenta s Radio Quirinusa te Danijel Berdais i Mario Janušić s Radio Siska.

VEZANE VIJESTI
U Sisku predstavljena knjiga 'Halal - standard po mjeri čovjeka'

Zlatno pero za najbolju fotografiju „Miroslav Kiš Mimi“ ove godine osvojio je Miroslav Šantek Cobra s PS Portala, za Internet novinarstvo Jasmina Grgurić s  portala Mirovina.hr, za radijsko novinarstvo Suzana Majstorović sa City Radija, za televizijsko novinarstvo Saša Tadić s Radio Siska, za tiskano novinarstvo Danijel Prerad iz Večernjeg lista, dok je za snimateljsko televizijski rad nagradu osvojio je Igor Ahmetović s HRT-a. Za dobru feštu, koja je potrajala do ranih jutarnjih sati, i ove su godine bili zaslužni dečki iz grupe Ruswaj te tamburaškog sastava Složna braća.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here