Radnice sisačkog Centra za pomoć i smještaj osoba s posebnim potrebama prisvojile novac 50-ak korisnika

857

Sisačka-moslavačka policija sumnjiči bivšu ravnateljicu Centra za pomoć i smještaj osoba s posebnim potrebama i službenicu da su u kolovozu 2015. godine protupravno zadržale novac pet preminulih korisnika i da su prisvojile novac od prodaje nekretnine jedne korisnice centra koje je ona imala na raspolaganju za svoje osobne potrebe.

Policija je završila kriminalističku obradu nad 40-godišnjakinjom i 42-godišnjakinjom zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti i pronevjeru.

Došli su do saznanja da je osumnjičena ravnateljica novac nastavila potkradati i u rujnu 2015. godine i tako oštetile još šestero korisnika centra koji su tada, odlazili u druge ustanove, a predstavnicima tih ustanova predan je umanjeni iznos njihovih mjesečnih primitaka za taj mjesec. Zloupotrebljavajući svoj položaj na opisani način je na štetu korisnika centra prisvojila novčani iznos od 10.804 kune.

VEZANE VIJESTI
Napuhao 1,72 promila

42-godišnja službenica sumnjiči se da je u razdoblju od listopada 2015. do kolovoza 2018. godine, kada je bila zadužena za čuvanje i vođenje evidencije o primitku i trošenju novčanih sredstava za osobne potrebe korisnika centra, protupravno prisvojila novac od 50 korisnika, čime ih je oštetila za ukupan iznos od 126.049 kuna.

Zbog navedenih kaznenih djela protiv osumnjičenih je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.

U nastavku donosimo i ostale policijske intervencije od ovoga tjedna.

Šest kaznenih djela u samo 24 sata

Na području Policijske uprave sisačko-moslavačke tijekom protekla 24 sata zabilježeno je šest kaznenih djela, od kojih su tri počinili nepoznati počinitelji. Pet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, dok je jedno počinjeno na području Petrinje. Evidentirane su tri teške krađe, dvije krađe te jedna prijetnja. Na području Siska dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

VEZANE VIJESTI
Traže se očevici prometne nesreće u Sisku

Kutinska policija zabilježila je uspješan odaziv na kampanju “Manje oružja, manje tragedija”. Naime, jedan je građanin dragovoljno predao jednu automatsku pušku s dva okvira i jednu poluautomatsku pušku, za što neće snositi sankcije.

U Radićevoj ulici u Kutini u poslijepodnevnim satima u ponedjeljak, 8. travnja, na neutvrđeni način je izbio požar u drvenoj šupi, u kojoj se zapalila stara odbačena odjeća. Požar su ugasili kutinski vatrogasci, a nagorio je jedan dio odjeće, tako da materijalne štete nije bilo.

S nedjelje na ponedjeljak, 7./8. travnja, nepoznati počinitelj je u Pešćenici, na lekeničkom području, provalio u gospodarski objekt na posjedu 41-godišnjeg vlasnika, te ukrao kosilicu i trimer, počinivši štetu od oko 5000 kuna. Od vlasnika je zaprimljena kaznena prijava, a za provalnikom se traga.

VEZANE VIJESTI
Policija istražuje petrinjskog poduzetnika, s računa tvrtke digao preko pola milijuna kuna

U noći s nedjelje na ponedjeljak, 7./8. travnja, nepoznati počinitelj je u Ulici Augusta Cesarca u Sisku u stambenoj zgradi provalio u podrumsku prostoriju 57-godišnje vlasnice i ukrao plastične boce povratne ambalaže i alkoholna pića, čiju vrijednost ona procjenjuje na oko 200 kuna.

U istom podrumu nepoznati je provalio i u prostoriju 39-godišnjeg vlasnika, po kojoj je ispreturao stvari, ali nije ništa ukrao.

Od oba vlasnika su zaprimljene kaznene prijave zbog teške krađe, a za počiniteljem se traga.

NAJAVA pojačanog nadzora u prometu

U srijedu, 10. travnja, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provoditi će se pojačani 24-satni nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here