Dom zdravlja Zagrebačke županije provodi Nacionali program ranog otkrivanja raka dojke po gradovima i općinama s područja Zagrebačke županije s ciljem osiguranja dostupnosti ovog segmenta zdravstvene zaštite svim ženama. Zagrebačka županija je za provođenje programa u 2016. godini osigurala 100.000 kuna.

U mjesecu srpnju besplatni pregledi će se u Zagrebačkoj županiji vršiti na području gradova: Vrbovca, Svetog Ivana Zeline, Jastrebarskog i općina Gornji Stupnik, Krašić, Rakovec, Preseka i Pisarovina. Ovim putem pozivamo žene koje su na svoj kućne adrese dobile poziv za besplatni monografski pregled da se na njega odazovu.

VEZANE VIJESTI
Županiji darovano zemljište za gradnju kompleksa SB za kronične bolesti dječje dobi

Program ranog otkrivanja raka dojke u mjesecu srpnju provodit će se prema sljedećem rasporedu:

Napomena: Snimanja se obavljaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati, a utorkom i četvrtkom od 14 do 17 sati.

Prošle godine mobilnim mamografima pregledane su 1572 žene s područja Zagrebačke županije.

Program mobilne mamografije na području Zagrebačke županije provodi se od 2004. godine. Za njegovu realizaciju Zagrebačka županija je do sada osigurala oko 5 milijuna kuna. Od spomenutih sredstava kupljena su i dva mobilna mamografa, prvi, 2003. godine, a drugi 2014. godine.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here