REDOVNICE NASTUPAJU: Vatikan osnovao atletsku reprezentaciju

Vatikanski atletski savez prvi je sportski savez ustanovljen pri Svetoj Stolici.

43

Vatikanski atletski savez prvi je sportski savez ustanovljen pri Svetoj Stolici. Zasad ima šezdesetak članova, uključujući redovnice, svećenike, švicarske stražare i druge zaposlenike. Predsjednik saveza, monsinjor Melchor José Sánchez de Toca y Alameda, nada se nastupu na Olimpijskim igrama, ali je svjestan da to toga neće doći tako brzo.

“Često sanjamo zastavu Svete Stolice na otvaranju Olimpijskih igara”, rekao je.

Za početak će vatikanski atletičari i atleričarke biti prisutni na manjim natjecanjima poput Mediteranskih igara.

VEZANE VIJESTI
Iz BK Sisak storks četvero reprezentativaca

Predsjednik Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) Giovanni Malago pohvalio je vatikansku incijativu. Zahvaljujući sporazumu s krovnom talijanskom sportskom organizacijom, vatikanski sportaši imat će pristup talijanskim trening kampovima i sportskim zdravstvenim ustanovama. Najmlađi vatikanski atletičar trenutačno je devetnaestogodišnji švicarski stražar, a najstariji je šezdesetdvogodišnji profesor iz Apostolske knjižnice.

Vatikanski atletičari prvi će put službeno nastupiti 20. siječnja na Cosra di Miguel, utrci na 10 kilometara rimskim ulicama, u čast argentinskom dugoprugašu Miguelu Sanchezu, koji je nestao u čistkama za vrijeme vladavine argentinske vojne hunte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here