Rezultati policijskog nadzora – Vozači prednjače u ovim prekršajima!

40

Policijska preventivno-represivna akcija nadzora prometa na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena u srijedu, 15. svibnja evidentirala je ukupno 21 prometni prekršaj od ukupno zaustavljenih 45 teretnih vozila i 5 autobusa.

Od ciljanih prekršaja vozača teretnih vozila najveći broj odnosi se na prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja (5), a zatim nepropisne uporabe mobitela u vožnji (4), nepoštivanje prometnog znaka (3)…itd..

Od ostalih prekršaja izdvajamo da je u razdoblju od listopada prošle do svibnja ove godine nepoznati počinitelj je nasilno ušao u povremeno naseljenu obiteljsku kuću u Gornjem Selu, mjesto Stružec, grad Popovača, te je po ulasku pronašao ključeve kojima je dalje otvorio gornju etažu kuće, odakle je ukrao više komada bušilica, brusilica, a potom i garažu iz koje je ukrao aparat za varenje, motornu pilu i druge sitne ručne alate. Po završetku je sva vrata zaključao i udaljio se. Materijalna šteta nastala ovim djelom cijeni se na oko četiri tisuće kuna.

U Novskoj i Glini oštećeni automobili

Početkom travnja 2018. godine na parkiralištu u Radničkoj ulici, grad Novska, 30-godišnji počinitelj je na parkiranom automobilu 28-godišnjeg vlasnika oštetio sva četiri pneumatika. Po izjavi oštećenog materijalna šteta se cijeni na oko tisuću kuna. Policijski službenici su za počinjeno djelo proslijedili izvješće Općinskom državnom odvjetništvu na meritornu odluku.

U srijedu, 15. svibnja u večernjim satima sa parkiranog vozila u ulici Barice Rapić, grad Sisak, nepoznati počinitelj je otrgnuo bočno vanjsko osvrtno ogledalo. Ovim oštećenjem 40-godišnji vlasnik je oštećen za više stotina kuna.

U protekla 24 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, zabilježeno je šest kaznenih djela od kojih su tri počinili nepoznati počinitelj. Tri kaznena djela počinjena su na području Siska te po jedno na području Kutine, Novske i Gline. Počinjene su po dvije teške krađe i oštećenja tuđe stvari te po jedna krađa i prijetnja.

Na prometnicama je zabilježeno sedam prometnih nesreća u kojima je nastala samo materijalna šteta. Tri nesreće zabilježene su na području Siska te po dvije na području Kutine i Novske.

U Sisku ukradena veća količina električnih kabela

Tijekom noći, sa 14./15. svibnja nepoznati počinitelj ili više njih su nasilno ušli u krug zagrebačke tvrtke smještene u Novoselskoj ulici, grad Sisak iz kojeg su ukrali tri koluta, tzv. trombla na kojima je bilo namotano više stotina metara električnih kabela raznih vrsta i dimenzija vlasništvo druge zagrebačke tvrtke. Nakon toga su nasilno ušli u objekt priručnog skladišta koji se također nalaz u krugu tvrtke iz kojeg su ukrali dvoje namjenskih škara za rezanje kabela, a potom su pokušali ući i u metalni kontejner što nisu uspjeli, a nakon čega su se udaljili. Materijalna šteta se cijeni na oko 80 000,00 kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here