Rugvica proslavila svoj dan

392

Rugvica je svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, kojoj je prisustvovao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, proslavila svoj dan.

„Mala smo općina za velike stvari i velike rezultate“, ustvrdio je općinski načelnik Mato Čičak, ujedno i saborski zastupnik, rekavši da je Rugvica jedna od najuspješnijih i najperspektivnijih općina koja, iz godine u godinu, bilježi sve impresivnije rezultate i sve veće investicije. „Osnovni prihod naše općine leži u gospodarstvu i investicijama u industrijskoj zoni. Investicije su nam važne ne samo zbog prihoda nego i novih radnih mjesta, koja se otvaraju za naše mještane. Potvrda tome su i službene brojke. Tako je u 2017., u odnosu na 2016. broj zaposlenih porastao za 25,6 posto“, rekao je Čičak.

Najavljujući nove investicije istaknuo je gradnju distributivnog centra tvrtke „Dodir prirode“, proizvodnog pogona tvrtke „Pećo interijeri“ i gradnju pogona za proizvodnju čeličnih konstrukcija tvrtke „Bajkmont“, vodeće tvrtke za proizvodnju i montažu čeličnih konstrukcija u regiji. Govorio je Čičak i o ulaganjima općine u komunalnu infrastrukturu. Istaknuo je gradnju reciklažnog dvorišta, gradnju nogostupa i nerazvrstanih cesta, spremnike za odvojeno sakupljanje otpada, II. fazu uređenja Trga dr. Franje Tuđmana u Rugvici, projekt rekonstrukcije i prenamjene stare škole u Jalševcu Nartskom u dom zdravlja, gradnju poduzetničkog inkubatora, modernizaciju javne rasvjete… „Želimo osigurati uvjete za kvalitetan život i bolju budućnost naših mještana“, rekao je Čičak koji je s načelnikom Staroga Grada (otok Hvar) Antoniom Škarpom potpisao Povelju o prijateljstvu koja dvjema općinama otvara mogućnost čvršće suradnje u gospodarstvu, kulturi, sportu i turizmu.

VEZANE VIJESTI
Počela gradnja dječjeg vrtića u Rugvici

Svečanosti je prisustvovao i župan Stjepan Kožić, koji je načelniku i njegovim suradnicima čestitao na realiziranim projektima koji su, rekao je, sigurna garancija razvoja općine. „Razvoj Rugvice dokazuje da su ranija promišljanja i otvaranje poduzetničkih zona, u kojima se događa najveći dio investicija, bila dobra vizija Županije, njezinih gradova i općina. Naše poduzetničke zone nisu ‘prostori na papiru’ ili u prostornim planovima, to su prostori u kojima se grade i proizvodni i neproizvodni objekti“, rekao je župan. Govorio je i o rezultatima poslovanja poduzetnika u Zagrebačkoj županiji, bespovratnim pomoćima koje za njih, ali i poljoprivrednike, općine i gradove i udruge civilnoga društva, osigurava Županija, a premijera i prisutne ministre je zamolio da pomognu u izmjeni Mreže hitne medicine, koju je zatražila Županija. „Ona bi nam omogućila da sustav hitne pomoći na području Zagrebačke županije bude još kvalitetniji“, rekao je župan.

VEZANE VIJESTI
FOTO/VIDEO Nikad bogatiji program Ribarsko-lađarske večeri u Rugvici

Premijer Plenković je rekao da razvoj Rugvice daje veliki doprinos „širim ciljevima koje poduzima Vlada RH“.

„Pokazali ste kako poduzetničku zonu staviti u funkciju i kako u nju privući ulagače. Općina ste koja je proteklih 25 godina imala priljev stanovništva i rješenje za one koji ovdje žive. Postali ste središte poduzetništva i gospodarstva, općina u kojoj se živi složno i kvalitetno“, rekao je predsjednik Vlade RH. Prisutnima su se također obratili predsjednik Udruge gradova u RH Željko Turk i, u ime predsjednika Sabora RH, saborska zastupnica Željka Josić, a tradicionalno su uručena i javna priznanja općine. Svečanost je održana u prostorima Designer Outleta Croatia, otvorenog u lipnju ove godine, u čiju je gradnju uloženo 33 milijuna eura.

VEZANE VIJESTI
Počela gradnja dječjeg vrtića u Rugvici

Foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here