Savez za rijetke bolesti poziva građane da fotografijom zagrljaja pomognu srušiti Guinnessov rekord

159

Hrvatski savez za rijetke bolesti pozvao je u subotu građane da podupru akciju “Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke” te do ponoći objave fotografije zagrljaja na online platformi  www.hugforrare.com i tako dosezanjem “magične” brojke od 108.121 pomognu srušiti Guinnessov rekord.

“Srušimo Guinnessov rekord zajedno!”, ističu iz Saveza za rijetke bolesti u priopćenju te dodaju da je Hrvatska još jednom pokazala svoje veliko srce – do sada je prikupljeno više od 60 tisuća fotografija podrške oboljelima od rijetkih bolesti.

Sve što je potrebno jest snimiti fotografiju zagrljaja i učitati je danas prije ponoći na online platformu www.hugforrare.com.

 Akciju je fotografijom zagrljaja do sada podržao niz osoba iz javnog života i mnogi političari – predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ministar zdravlja Dario Nakić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i mnogi drugi.

Ova inicijativa provodi se u povodu Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače. Cilj je podići svijest javnosti o potrebama osoba oboljelih od rijetkih bolesti te naglasiti važnost njihove integracije u društvo.

U Savezu napominju kako su, uz brojne hrvatske građane, akciju podržali građani iz više od 20 zemalja diljem svijeta, a u širenje pozitivnih emocija te isticanje potreba i problema osoba koje boluju od rijetkih bolesti uključile su se i brojne hrvatske te multinacionalne kompanije.

 “Ostalo je još malo vremena, uključite se i zajedno pokušajmo dostići golemu brojku od čak 108.121 fotografije, koliko iznosi rekord kojeg drži Kanada. ‘Tjedan zagrljaja’ je od strane naših sugrađana dočekan pozitivnim emocijama te je svesrdno prihvaćen. Samo u Hrvatskoj, prema procjenama, više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti – pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih”, poručuju u Savezu.

Izvor: Hina

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here