Sisački vatrogasci od prošle godine spasili imovinu vrijednu 14,3 mil. kn

611

Uoči obilježavanja svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, zapovjednik sisačke Vatrogasne zajednice Miroslav Golub u prisustvu predsjednika vatrogasnih društava pohvalio se uspjesima članova vatrogasne postrojbe od početka prošle godine do danas.

Tijekom prošle i ove godine, članovi 18 DVD-a te tri profesionalne vatrogasne postrojbe na području Siska, imali su čak 805 intervencija, uglavnom na požarima, poplavama i drugim elementarnim nepogodama, pri čemu su spasili imovinu vrijednu 14,3 milijuna kuna.

Golub je kazao kako je 1850 vatrogasaca, osim u spašavanju ljudi i imovine, angažirano i u drugim, radnim i društvenim akcijama. Spomenuo je i 154 godina dugu tradiciju vatrogastva na sisačkom području.

VEZANE VIJESTI
50 godina kontinuiteta misije Islamske zajednice u Sisku

Predsjednik Vatrogasne zajednice Ivica Šolaja zahvalio se na financijskim potporama koje dobivaju te poručio kako će svojim radom vatrogasci opravdati sve što se ulaže u vatrogastvo.

Vatrogasci svojim djelovanjem pokrivaju područje Siska i 36 naselja. Uskoro će početi izgradnja spremišta za DVD u Topolovcu, a u planu je i nabavka jednog navalnog vatrogasnog vozila.

U povodu obilježavanja sv. Florijana, kako je najavljeno, u subotu će se u sisačkoj katedrali održati sveta misa. U subotu 11. svibnja vatrogasci će organizirati tradicionalnu vatrogasnu karavanu i vatrogasnu vježbu, a najavili su i brojna vatrogasna natjecanja u kategoriji djece, mladeži i seniora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here