Sisački vatrogasci od prošle godine spasili imovinu vrijednu 14,3 mil. kn

605

Uoči obilježavanja svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, zapovjednik sisačke Vatrogasne zajednice Miroslav Golub u prisustvu predsjednika vatrogasnih društava pohvalio se uspjesima članova vatrogasne postrojbe od početka prošle godine do danas.

Tijekom prošle i ove godine, članovi 18 DVD-a te tri profesionalne vatrogasne postrojbe na području Siska, imali su čak 805 intervencija, uglavnom na požarima, poplavama i drugim elementarnim nepogodama, pri čemu su spasili imovinu vrijednu 14,3 milijuna kuna.

Golub je kazao kako je 1850 vatrogasaca, osim u spašavanju ljudi i imovine, angažirano i u drugim, radnim i društvenim akcijama. Spomenuo je i 154 godina dugu tradiciju vatrogastva na sisačkom području.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Ivica Šolaja zahvalio se na financijskim potporama koje dobivaju te poručio kako će svojim radom vatrogasci opravdati sve što se ulaže u vatrogastvo.

Vatrogasci svojim djelovanjem pokrivaju područje Siska i 36 naselja. Uskoro će početi izgradnja spremišta za DVD u Topolovcu, a u planu je i nabavka jednog navalnog vatrogasnog vozila.

U povodu obilježavanja sv. Florijana, kako je najavljeno, u subotu će se u sisačkoj katedrali održati sveta misa. U subotu 11. svibnja vatrogasci će organizirati tradicionalnu vatrogasnu karavanu i vatrogasnu vježbu, a najavili su i brojna vatrogasna natjecanja u kategoriji djece, mladeži i seniora.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here