U Hrvatskoj se danas obilježava Dan državnosti u spomen na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom. U povodu Dana državnosti danas je u Sisku, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, odana počast svim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote dali za slobodu i neovisnost.

Obilježavanje Dana državnosti u Sisku je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac, a nastavilo se paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku. Vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije, izaslanstva Gradova Siska i Gline, Općine Topusko, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Siska, Ured državne uprave u SMŽ te predstavnici braniteljskih udruga i političkih stranaka. Izaslanstvo Sisačko – moslavačke županije predvodio je župan Ivo Žinić koji se, čestitajući Dan državnosti, prisjetio povijesne odluke Hrvatskog sabora…

VEZANE VIJESTI
Novska baštini plodove slobode koju su izvojevali hrvatski branitelji

TON

Žinić je podsjetio kako je samo dan kasnije napadnuta Policijska postaja u Glini…

TON 

Dodajmo kako je molitvu kod Središnjeg križa predvodio vlč. Saša Jozić, župnik Župe sv. Antuna pustinjaka iz Odre Sisačke, a obilježavanje Dana državnosti nastavljeno je Svetom misom koju je u sisačkoj katedrali predvodio biskup sisački mons. Vlado Košić.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here