SISAK: U prometu zatečen s 1,73 promila

Noćas, 27. ožujka oko 2.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Sisku, zaustavljen je 20-godišnjak...

130

Noćas, 27. ožujka oko 2.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Sisku, zaustavljen je 20-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,73 promila upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s vožnjom, do otriježnjenja mu je određeno zadržavanje u posebnoj prostoriji policijske postaje. Protiv njega će nadležnom sudu biti podnijet optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Na autocesti A-3 provedena akcija u prometu

U utorak, 26. ožujka od 9 do 13 sati, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su na autocesti A-3 proveli akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja vozila. Brzina je mjerena uređajem marke „Fama laser III“.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Bosanca na sanjkama vukli po autocesti!

Sankcionirano je 38 vozača koji se nisu pridržavali ograničenja brzine i to 32 vozača za prekršaje vožnje od 10-30 km/h veće od dopuštene, te šest vozača za prekršaje vožnje brzinom od 30-50 km/h veće od dopuštene. Najveća utvrđena brzina tijekom akcije bio je 191 km/h, a izmjerena je za osobni automobil Honda zagrebačkih registracija kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin.

Tijekom trajanja akcije policijski službenici su utvrdili i šest prekršaja nepoštivanja prometnog znaka, dva prekršaja nekorištenja svjetala, te jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here