Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Sisku Violeti Domitrović, čijeg su oca 1991. ubili hrvatski pričuvni policajci, država mora isplatiti 220.000 kuna na ime nematerijalne štete, još 20.500 kuna materijalne štete, sve uvećano za zakonske zatezne kamate, kao i trošak suđenja od 12.500 kuna.

Tužiteljica je isplatu štete zahtijevala zbog likvidacije njenog oca Mlađe Vile, kojeg su u obiteljskoj kući u Odranskoj ulici u Sisku 25. kolovoza 1991. uhitili i odveli pripadnici pričuvne policijske postrojbe “Vukovi”. Kako stoji u obrazloženju presude, nakon neovlaštenog ispitivanja i fizičkog zlostavljanja, istog je dana s četvero drugih članova obitelji Vila, Mlađo odveden na obalu Save kod Blinjskog Kuta gdje su svi usmrćeni vatrenim oružjem.

VEZANE VIJESTI
Monstrum s Paga koji je bacio djecu s balkona dobio 30 godina zatvora

Tijelo Mlađe Vile pronađeno je 30. kolovoza 1991. u rijeci Savi između sela Prelošćica i Lukavac.  Pri donošenju presude sutkinja Jelena Lenić-Brkić rukovodila se presudom Županijskog suda u Osijeku, od 9. prosinca 2013. kada su Vladimir Milanković i drugi zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva osuđeni na zatvorske kazne.

Između ostalog, tadašnji načelnik Policijske uprave Sisak i zapovjednik policijskih snaga na području Siska i Banovine, Vladimir Milanković, osuđen je po zapovjednog odgovornosti i za likvidaciju Mlađe Vile. Ta je odluka potvrđena i postala pravomočna presudom Vrhovnog suda od 10. lipnja 2014.

VEZANE VIJESTI
Otac i sin teško ozlijeđeni u požaru koji je izazvala mirisna svijeća

Violeta Domitrović je u tužbi istaknula da je kao kćer ubijenog Mlađe Vile pretrpjela veliku duševnu bol, koju trpi i danas. Navela je i da se 17. srpnja 2015. obratila Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku s prijedlogom za mirno rješenje spora. U tužbi je potraživala naknadu neimovinske štete od 220.000 kuna i naknadu materijalne štete za troškove podizanja spomen obilježja na groblju u iznosu od 20.500 kun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here