“Vatrogasci su ponos Zagrebačke županije, kad god zatreba spremni su pomoći“, na sjednici Skupštine Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, održane u Okešincu u općini Križ, izjavio je župan Stjepan Kožić. Posebno je zahvalio vatrogascima što okupljaju mlade ljude.

„To znači da tradicija vatrogastva ima svoju budućnost“, rekao je. Također je istaknuo da u mjesnim odborima nema aktivnosti u kojoj ne sudjeluju ili je ne organiziraju članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Na području županije djeluje 270 DVD-ova, udruženih u devet gradskih i 17 općinskih vatrogasnih zajednica, te četiri javne vatrogasne postrojbe.

VEZANE VIJESTI
Novouređena škola, besplatni udžbenici i Ivan Zak oduševili učenike PŠ Desinec

Lani su vatrogasne postrojbe izašle na 1494 događaja na prostoru Zagrebačke županije. Najviše intervencija imali su vatrogasci Vatrogasne zajednice Velika Gorica – 263, od čega je javna vatrogasna postrojba Velike Gorice intervenirala 255 puta. Kod dobrovoljnih društava, na najviše intervencija, njih 105, bili su članovi DVD-a Sveta Nedelja. DVD Šenkovec je imao 59, a DVD Sveti Ivan Zelina 57 intervencija.

Foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here