Petrinjski sportski savez je u ponedjeljak, 24. travnja u Hrvatskom domu u Petrinji održao svoju redovnu godišnju Izvještajnu skupštinu.

2016. godina bila je uspješna sportska godina u kojoj su petrinjski sportaši postigli zavidne rezultate na državnom, europskom i svjetskom nivou, istaknuto je na skupštini.

Financijama moramo biti zadovoljni, dobivamo sredstva iz gradskog proračuna, a prvi put smo ove godine imali i raspodjelu financijskih sredstava po javnom pozivu za što se nadamo da će ostati praksa i dalje, kaže nam Marko Badrić, predsjednik Petrinjskog sportskog saveza te naglašava kako je najveći problem sportska infrastruktura.

VEZANE VIJESTI
"Odlaskom svakog čovjeka gubimo jedan detalj naše povijesti koju smo živjeli“

Dobra je vijest kako Savez dobiva novi prostor za svoje aktivnosti.

Petrinjski sportski savez obuhvaća 34 sportske udruge, 6 školskih sportskih društva, 2000 sportaša te 50 sportskih djelatnika i trenera. Cilj nam je povećati broj trenera i kvalitetno ih educirati te uključiti još više mladih u rad sportskih udruga na području Petrinje, ističe Badrić.

Izvještajnoj skupštini Petrinjskog sportskog saveza nazočio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Kada je riječ o sportskoj infrastrukturi, Grad se trudi maksimalno pomoći, kaže gradonačelnik. Puno je realiziranih infrastrukturnih projekata iza nas, a hrvačku sportsku dvoranu želimo graditi iz Intervencijskog plana Grada Petrinje.

VEZANE VIJESTI
VIDEO/FOTO Ponosno ponovno podigli zelenu zastavu, simbol statusa eko - škole

Dumbović kaže i kako je svjestan da je Petrinji potreban bazen te obećaje da će on biti izgrađen u narednom petogodišnjem razdoblju. Na kraju je gradonačelnik zahvalio svim sportašima, trenerima, roditeljima, entuzijastima i svim zaljubljenicima u sport što kroz svoj rad, odricanje i rezultate na najbolji mogući način prezentiraju Petrinju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here