Petrinjski sportski savez je u ponedjeljak, 24. travnja u Hrvatskom domu u Petrinji održao svoju redovnu godišnju Izvještajnu skupštinu.

2016. godina bila je uspješna sportska godina u kojoj su petrinjski sportaši postigli zavidne rezultate na državnom, europskom i svjetskom nivou, istaknuto je na skupštini.

Financijama moramo biti zadovoljni, dobivamo sredstva iz gradskog proračuna, a prvi put smo ove godine imali i raspodjelu financijskih sredstava po javnom pozivu za što se nadamo da će ostati praksa i dalje, kaže nam Marko Badrić, predsjednik Petrinjskog sportskog saveza te naglašava kako je najveći problem sportska infrastruktura.

VEZANE VIJESTI
VIDEO - I petrinjskim OPG-ovcima certifikat „Proizvod hrvatskog seljaka"

Dobra je vijest kako Savez dobiva novi prostor za svoje aktivnosti.

Petrinjski sportski savez obuhvaća 34 sportske udruge, 6 školskih sportskih društva, 2000 sportaša te 50 sportskih djelatnika i trenera. Cilj nam je povećati broj trenera i kvalitetno ih educirati te uključiti još više mladih u rad sportskih udruga na području Petrinje, ističe Badrić.

Izvještajnoj skupštini Petrinjskog sportskog saveza nazočio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Kada je riječ o sportskoj infrastrukturi, Grad se trudi maksimalno pomoći, kaže gradonačelnik. Puno je realiziranih infrastrukturnih projekata iza nas, a hrvačku sportsku dvoranu želimo graditi iz Intervencijskog plana Grada Petrinje.

VEZANE VIJESTI
Poruka osnovnoškolaca iz Češkog Sela: "Budite ono što jeste – djeca!"

Dumbović kaže i kako je svjestan da je Petrinji potreban bazen te obećaje da će on biti izgrađen u narednom petogodišnjem razdoblju. Na kraju je gradonačelnik zahvalio svim sportašima, trenerima, roditeljima, entuzijastima i svim zaljubljenicima u sport što kroz svoj rad, odricanje i rezultate na najbolji mogući način prezentiraju Petrinju.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here