U prostorijama Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Sisak 29. svibnja su svečano uručeni ugovori iz programa javnih potreba u kulturi Sisačko-moslavačke županije.

Ugovore je predstavnicima ustanova, udruga, KUD-ova, vjerskim zajednicama i pojedincima s područja Sisačko-moslavačke županije uručio župan Ivo Žinić koji je istaknuo kako kroz program javnih potreba u kulturi Županija ove godine za ukupno 289 projekata dodjeljuje milijun i 600 tisuća kuna.

„Svake godine izdvajamo značajna sredstva u području kulture i u ovom smo proračunu predvidjeli milijun i 600 tisuća kuna za vaš rad, za projekte i programe iz različitih segmenata u kulturi, od književnosti, filma, dramskih umjetnosti, obnove kulturnih objekata, očuvanje tradicijskih vrijednosti, za rad naših kulturno umjetničkih udruga… Svima vama želim puno uspjeha i da vam ova sredstva doista pomognu u realizaciji vaših projekata i programa. 289 programa će biti financirano, nešto je manje korisnika, udruga, ustanova i institucija jer neki imaju više programa. Želim doista da ta sredstva budu realizirana na način kako to i predviđeno našim programom“, poručio je Žinić.

VEZANE VIJESTI
Potvrde polaznicima edukacije „Interpretatori hrvatske tradicijske kulture“

Među onima koji su dobili sredstva je i Vokalno instrumentalni ansambl Kolapjani iz Siska koji je na natječaj prijavio dva projekta, rekao nam je njihov predsjednik Igor Božičević.

„Radi se o Susretu klapa koji će se održati po 11. puta u Sisku, prvog vikenda u rujnu u atriju Starog grada te o našem godišnjem koncertu kojeg održavamo već više od 10 godina i koji smo već realizirali jer je održan u travnju. Ukupna sredstva koja smo dobili su 15 tisuća kuna i znače nam jako puno. Radimo na jednom visokom nivou, sastavljeni smo od muške i ženke klape, Kolapjana i Kolapjanki koji redovito pjevanje, puno nastupaju,  tako da radimo dosta i dosta putujemo, a što se tiče i ovih projekata, oni su zahtjevni, na visokoj produkcijskoj razini i sredstva će nam svakako dobro doći“, kazao je Božičević.

VEZANE VIJESTI
SMŽ Prisegnuli suci porotnici Općinskog suda u Sisku

Čestitajući svima koji su dobili sredstva, župan Žinić je na kraju kazao kako vjeruje da će ih iskoristiti na najbolji mogući način, a za suradnju, koja je dosad bila jako dobra, poželio je da u budućnosti bude još i bolja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here