Socijalno ugroženi u Križu dobili uskrsne pakete

258

I ove godine Općina Križ uoči uskrsnih blagdana izdvojila je 7.600,00 kuna za poklon pakete sukladno Sporazumu o osiguranju i izdvajanju sredstava za darivanje socijalno ugroženih osoba između Općine Križ, Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad i Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad. Darivati će se ukupno 76 osoba po popisu Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad, i to: stare i nemoćne osobe – korisnici Zajamčene minimalne naknade – 6 osoba; djeca iz socijalno ugroženih obitelji – korisnici Zajamčene minimalne naknade – 28 djece; osobe s invaliditetom – korisnici Prava na osobnu invalidninu – 42 osobe.

VEZANE VIJESTI
POSTIGLI DOGOVOR S HP-om dogovoreno radno vrijeme i besplatni platni promet za građane prema Općini Križ

Spomenuti paketi podijeljeni su uoči Uskrsa u suradnji s volonterima Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad kojima se u podjeli pridružio i Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Također, tradicionalno, Općinski je Načelnik Općine Križ donio Zaključak o izdvajanju 4.000,00 kuna za Župni Caritas koji će zajedno sa sredstvima prikupljenim od uskrsne prodaje kolača, pomoći potrebitima Općine i razveseliti ih pred ove blagdane.

Izvor/foto: opcina-kriz.hr

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here