Jednostavan i slastan recept za španjolsku pogaču koja je brzo postala nezamjenjivi dio nedjeljnih ručaka.
Sastojci:
- 200gr kačkavalja (trapist)
- 200gr šunkarice
- 200gr slanine
- 200gr kiselih krastavaca
- 200gr kiselih crvenih paprika ( po želji može i nekoliko ljutih)
- 1 prašak za pecivo
- 2dcl ulja
- 4 jaja-cijela
- možete dodati i čašu jogurta ili mlijeka
- po potrebi brašna (cca 1-1,5 čaša)
Priprema:
- Sve navedene sastojke narezati na male kockice.
- Umutiti jaja, dodati isjeckane sastojke, jogurt/mlijeko, posoliti po potrebi, staviti prašak za pecivo, ulje i brašna po potrebi.
- Miješati kuhačom dok smjesa ne bude gustoće kao ona za npr. biskvit.
- Peći na 180 C 30-ak minuta.
U slast!