Špek je namirnica iz snova-evo deset dokaza za to

453

POSTOJI li išta primamljivije od slanine? Sve dobro započinje i završava slaninom, no često nas uvjeravaju kako ona nije zdrava. Elite Daily tvrdi da je to daleko od istine, jer je riječ o namirnici punoj proteina i vitamina, u kojoj se ugljikohidrati nalaze samo u tragovima. To potvrđuje s 10 razloga zbog kojih je slanina zapravo jako dobra za nas.

1. Slanina je jedina namirnica koja je istodobno i slatka i slana
I uza sve to i ukusna! Nevjerojatno je da nešto slano i slatko funkcionira na ovaj način, dva suprotna, različita okusa u potpunoj su harmoniji. Dakle, slanina spaja nespojivo!

2. Najbolje je oružje za borbu protiv mamurluka
Ništa ne može izliječiti mamurluk kao pečena slanina i šalica kave. To je univerzalna istina. Kad se probudite ujutro mamurni želite samo dvije stvari: cheesburger i slaninu. Ali čekajte, zašto ne uzeti cheesburger sa slaninom?!

VEZANE VIJESTI
SAVJET STRUČNJAKA - Kako pobijediti prejedanje?

3. Slanina vas čini sitim
Bogata je zasićenim mastima, što znači da ćete nakon njenog konzumiranja biti duže siti nego kad jedete hranu bogatu ugljikohidratima. Dakle, ako ste gladni, a želite se namiriti na duže razdoblje, a ne da jedete ponovo za dva sata – uzmite slaninu.

4. Prepuna je vitamina
Da, možda čudno zvuči, ali slanina je iznimno bogata vitaminima. Sadrži mnogo vitamina B koji je važan za imunitet i zdravlje općenito. U njoj se nalazi 65% preporučenog dnevnog unosa tiamina, kao i 47% niacina. Stoga. Kad drugi put posegnete za raznim multivitaminima, zaboravite ih i zgrabite pancetu!

VEZANE VIJESTI
Otkrivena idealna prehrana za zdravlje ljudi i planeta

5. Slanina je Paleo hrana
Paleo dijeta baš i nije dijeta, te se ona zasniva na prehrani naših predaka, davno prije nego je prerađena hrana došla u naše domove. Ona se sastoji od povrća, voća i mesa, a ovdje meso uključuje i slaninu.

slanina_13052012_shutter625

6. Lako ju je spremiti
Slanina je san svake lijene osobe, lako ju je pipremiti za jelo (dakle, narezati), a i poslije toga je dobra i ukusna. Mogu je ispeći i oni koji nisu obdareni velikom inteligencijom, s obzirom da ju je moguće spremiti i u mikrovalnoj!
7. Možete je kombinirati s apsolutno svakom hranom u svako doba dana
Slanina za doručak? Naravno. Slanina za ručak? Da, molim. Slanina za večeru? Zašto ne. Ide s jajima, burgerima a čak i odrescima. Stvarno, zahvalna je ta slanina.

VEZANE VIJESTI
Besplatni pregledi madeža u Petrinjskoj kući zdravlja

8. Čak i kad nije dobra, dobra je
Kao i svaka hrana, i slanina može biti više ili manje ukusna. No ona i kad je hrskavija i ne toliko fina, i dalje joj teško možete odoljeti. U svakom sličaju, loša slanina će uvijek biti bolji izbor od brokule! Barem muškarcima…

9. Bogata je proteinima
Proteini su ključna komponenta zdrave dijete, a srećom, slanina je izuzetno bogata njima! Proteini vam pomažu u očuvanju kose, noktiju i kože, tako da, žene – budite lijepe i uživajte u slanini!

10. Postoji tip slanine za svakog
Uvijek možete jesti slaninu, bez obzira na vaša religijska uvjerenja. Slanina ne mora biti nužno od svinje, već može biti i od purice, a postoji čak i slanina od patke!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here