VIDEO Spektakularan video: Kanader zalio požarište, ali i vatrogasce

Upalio snimanje na mobitelju, sklupčao se na krovu kamiona i molio Boga da ostane živ

2639

Gaseći požar između Pakoštana i Vrane, na vatrogasce DVD-a Pakoštane – Vrgada – Vrana naletio je kanader i osim požara, zalio i njih. Situacija nije bila nimalo bezazlena, no budući da je sve dobro prošlo, a i požar je u konačnici, što je najvažnije ugašen, vatrogasci se sada na ovaj nesvakidašnji događaj osvrću sa smiješkom.

Fotografija: Facebook DVD Pakoštane-Vrgada-Vrana

Naime, kako je za 24 sata ispričao predsjednik ovog DVD-a  Ante Lokin, na gašenje na predjelu kojeg nazivaju Baštijun, izašli su s pet kamiona, džipom i dodatnom opremom, no budući da je vatra zahvatila dosta velik grm, plamen se dizao šest metara u visinu pa su u pomoć pozvali kanadere. Kanader se očito požurio jer je „iznenadio“ vatrogasce i zatekao ih na požarištu.

VEZANE VIJESTI
Održana 143. sjednica Skupština DVD-a Glina

Fotografija: Facebook DVD Pakoštane-Vrgada-Vrana

„Bio sam na kamionu na topu, a kolega u kabini ispod mene. Taman smo upalili pumpu i krenuli gasiti kad je odjedanput naletio kanader. U tom trenutku sam vidio da mi nema druge nego da izvadim mobitel i snimam. Sklupčao sam se na krovu kamiona i molio Boga da ostanem živ“, ispričao je Lokin koji je snimio spektakularni video. Dodao je da iako su svi bili mokri, vatra je bila ugašena, a pohvalio je i iskusnog pilota koji je naglo okrenuo ulijevo i uspio ih zaobići koliko je mogao.

VEZANE VIJESTI
Zagrebački vatrogasci objavili aplikaciju za žurne intervencije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here